La xef gallega Beatriz Sotelo, Cuinera de l’Any 2008La chef gallega Beatriz Sotelo, Cocinera del Año 2008

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La xef Beatriz Sotelo del restaurant “A Cambre” (La Corunya), es va proclamar el passat dijous guanyadora de la Gran Final pertanyent a la segona edició de Concurs Cuiner de l’Any, una apassionant jornada gastronòmica celebrada en l’espai BCN Vanguardia del Saló Restaurama, dins de la Fira Alimentaria de Barcelona. Sotelo ha estat reconeguda com la millor xef entre altres set finalistes, sent la segona posició per a Raúl Rincón (restaurant NH Palacio de Oriol de Santurce, Biscaia) i la tercera per a Juan Andrés Rodríguez (restaurant El Claustro, de Granada). La cuinera gallega (26 anys), única noia seleccionada entre els 80 cuiners que van arribar a les vuit semifinals disputades per tot Espanya, amb més d’un miler d’inscripcions, va seduir un selecte jurat de la final amb l’elaboració d’un menú compost per: Canaló de faisà amb bolets de temporada, suc de rostit i tòfona, d’entrant; Lluç de Celeiro amb llimona i suc de pebrots, com a plat principal; i Ametlla, poma i albariño per postres.
El Jurat estava integrat per Martín Berasategui, Jordi Cruz (guanyador de la passada edició), Rafa Morals (La Alquería, Hotel Hisenda Benazuza), Mey Hofmann, Adolfo Muñoz (Grup Adolfo Restauració), Fausto Airoldi (World Association of Cook Societies), Oscar Teixidó (professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme CETT de Barcelona) i Pepe Salmerón (professor del Centre de Qualificació Turística de Murcia CCT).
Els vuit xefs finalistes han lliurat una espectacular batalla gastronòmica de cinc hores amb l’elaboració d’un menú dirigit a cinc persones compost de tres plats –postres incloses-, i sense superar els tretze euros de cost en matèria primera per persona. El CCA ha sol·licitat també als cuiners l’elaboració d’una peça d’aperitiu en forma de tapa amb un cost d’un euro de matèria primera per persona. La guanyadora i els principals classificats de la Gran Final de CCA han rebut suculents premis: 12.000 euros i un forn (valorat en uns altres 9.000 euros) per al vencedor, 6.000 euros per al segon classificat, 3.000 euros per al tercer i 1.000 euros per als xefs situats entre la cambra i el vuitè lloc. La chef Beatriz Sotelo del restaurante “A Cambre” (La Coruña), se proclamó el pasado jueves ganadora de la Gran Final perteneciente a la segunda edición de Concurso Cocinero del Año, una apasionante jornada gastronómica celebrada en el espacio BCN Vanguardia del Salón Restaurama, dentro de la Feria Alimentaría de Barcelona. Sotelo ha sido reconocida como la mejor chef entre otros siete finalistas, siendo la segunda posición para Raúl Rincón (restaurante NH Palacio de Oriol de Santurce, Vizcaya) y la tercera para Juan Andrés Rodríguez (restaurante El Claustro, de Granada). La cocinera gallega (26 años), única chica seleccionada entre los 80 cocineros que llegaron a las ocho semifinales disputadas por toda España, con más de un millar de inscripciones, sedujo un selecto jurado de la final con la elaboración de un menú compuesto por: Canalón de faisán con setas de temporada, zumo de asado y trufa, de entrante; Merluza de Celeiro con limón y zumo de pimientos, como plato principal; y Almendra, manzana y albariño de postres.
El Jurado estava integrado por Martín Berasategui, Jordi Cruz (ganador de la pasada edición), Rafa Morals (La Alquería, Hotel Hisenda Benazuza), Mey Hofmann, Adolfo Muñoz (Grup Adolfo Restauració), Fausto Airoldi (World Association of Cook Societies), Oscar Teixidó (profesor de la Escuela de Hostelería y Turismo CETT de Barcelona) y Pepe Salmerón (profesor del Centro de Calificación Turística de Murcia CCT).
Los ocho chefs finalistas han librado una espectacular batalla gastronómica de cinco horas con la elaboración de un menú dirigido a cinco personas compuesto de tres platos –postres incluidos-, y sin superar los trece euros de coste en materia primera por persona. El CCA ha solicitado también a los cocineros la elaboración de una pieza de aperitivo en forma de tapa con un coste de un euro de materia primera por persona. La ganadora y los principales clasificados de la Gran Final de CCA han recibido suculentos premios: 12.000 euros y un horno (valorado en otros 9.000 euros) para el vencedor, 6.000 euros para el segundo clasificado, 3.000 euros para el tercero y 1.000 euros para los chefs situados entre el cuarto y el octavo lugar.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats