La Solana: gastronomia amb majúscules a ForadadaLa Solana: gastronomía con mayúsculas en Foradada

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Josep Antoni Sánchez i Ricard Zamora donen vida a La Solana, un establiment que ocupa una acollidora casa del segle XIX de Foradada, a la comarca de la Noguera. En aquest establiment, des de la cuina a la taula, es trasmet el plaer de la gastronomia amb majúscules.
En Josep Antoni i en Ricard van arribar a aquest racó del Montsec fugint del cinturó metropolità barceloní a la recerca d’un ritme vital més pausat que els permetés de viure de la cuina amb tranquil·litat. Així van decidir afincar-se a Foradada amb un projecte de dos petits menjadors de poc més d’una vintena de places cadascun.
L’èxit de la seva cuina els obliga a trencar aquesta pau rural en més ocasions de les que els agradaria, tot i que Sánchez és taxatiu en assenyalar que li “desagraden les curses i les puntuacions per on es va movent la cuina moderna”. Aquest tàndem de restauradors insisteixen en ser feliços amb la feina diària, “sent conscients que no podem cobrir totes les expectatives però hem de procurar generar una atmosfera que faciliti la complicitat del comensal”.
Sánchez, des de la cuina de la casa, proposa una carta senzilla pel que fa a la quantitat de plats, però d’una elaboració molt acurada pel que fa a l’execució de les receptes. Ja fa setmanes, vam trobar suggeriments d’entrants com la crema freda de meló, l’excabetx de rajada amb barreja verda, fulls de bacallà amb emulsió de tomata i caviar d’arengada, tàrtar de salmó amb meló i mango, foiegras caramelitzat amb carabassa o crema de ceps amb foie.
A l’hora dels peixos i les carns, el plats se simplifiquen amb tonyina amb “chutney” de mango, bacallà confitat amb crema de formatge i gelatina de tomata, “cocotxes” amb patates confitades alls i tòfona; terrina gratinada de peus de porc, espatlleta de corder o especialitats de caça com espalletes de conill a l’escabetx o rellom de senglar i confitura de tomata.
Zamora porta la sala i elabora els postres. Poma especiada, mel de bosc i gelat de iogurt; esponja de llimona amb menta i mango; textures de mel del Montsec i cítrics; i xocolata amb taronja i plàtan són alguns exemples.
Val la pena deixar-se caure per La Solana un dia feiner qualsevol només per poder gaudir d’un menú de tast inoblidable de la mà d’aquesta parella de restauradors que contagien passió per la cuina i la bona taula.Josep Antoni Sánchez y Ricard Zamora dan vida a La Solana, un establecimiento que ocupa una acogedora casa del siglo XIX de Foradada, en la comarca de la Noguera. En este establecimiento, desde la cocina a la mesa, se transmite el placer de la gastronomía con mayúsculas.
Josep Antoni y Ricard llegaron a este rincón del Montsec huyendo del cinturón metropolitano barcelonés en busca de un ritmo vital más pausado que los permitiera de vivir de la cocina con tranquilidad. Así decidieron afincarse en Foradada con un proyecto de dos pequeños comedores de poco más de una veintena de plazas cada uno.
El éxito de su cocina los obliga a romper esta paz rural en más ocasiones de las que los gustaría, a pesar de que Sánchez es tajante al señalar que le “desagradan las carreras y las puntuaciones por donde se va moviendo la cocina moderna”. Este tándem de restauradores insisten en ser felices con el trabajo diario, “siendo conscientes que no podemos cubrir todas las expectativas pero tenemos que procurar generar una atmósfera que facilite la complicidad del comensal”.
Sánchez, desde la cocina de la casa, propone una carta sencilla en cuanto a la cantidad de platos, pero de una elaboración muy esmerada en cuanto a la ejecución de las recetas. Ya hace semanas, encontramos sugerencias de entrantes como la crema fría de melón, el escabeche de raya con mezcla verde, hojas de bacalao con emulsión de tomate y caviar de arengada, tartar de salmón con melón y mango, foie-gras caramelizado con calabaza o crema de ceps con foie.
A la hora de los pescados y las carnes, el platos se simplifican con atún con “chutney” de mango, bacalao confitado con crema de queso y gelatina de tomate, cocochas con patatas confitadas ajos y trufa; tarrina gratinada de pies de cerdo, paletilla de cordero o especialidades de caza como espalditas de conejo al escabeche o solomillo de jabalí y confitura de tomate.
Zamora trae la sala y elabora los postres. Manzana especiada, miel de bosque y helado de yogur; esponja de limón con menta y mango; texturas de miel del Montsec y cítricos; y chocolate con naranja y plátano son algunos ejemplos.
Vale la pena dejarse caer por La Solana un día laborable cualquier sólo para poder disfrutar de un menú de cata inolvidable de la mano de esta pareja de restauradores que contagian pasión por la cocina y la buena mesa.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats