La Setmana del Caragol de l’Aplec desembarca a GironaLa Semana del Caracol del Aplec desembarca en Girona

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La Setmana Gastronòmica del Caragol 2006 s’engega a Girona el proper dilluns 13 de març amb la celebració d’un dinar inaugural (13.30 hores) a la Torre de Can Roca al que assistiran un centenar de comensals entre autoritats, entitats i mitjans de comunicació de Girona i Lleida. El menú d’inauguració de la Setmana del Caragol a Girona consitirà en una degustació amb caragols i altres elements representatius de la gastronomia lleidatana i anirà a càrrec de l’Escola de Turisme i Hoteleria de Lleida. El xef gironí Joan Roca, col·laborarà amb la Setmana del Caragol cedint les instal·lacions del Restaurant Torre de Can Roca, on la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) organitzarà la inauguració.
El públic gironí que desitgi gaudir de la cuina lleidatana podrà participar a la Setmana Gastronòmica del Caragol degustant els següents plats que el Restaurant Numun (Hotel Ac de la capita gironina) inclourà a la seva carta entre el 13 i 19 març: llom de conill amb caragols a la canyella amb farcellets de calamars saltats amb la seva tinta; platillo de caragols amb crestes de gall i carxofes; i coca de caragols amb tou de til·lers i pernil ibèric.
La Setmana del Caragol viatja fins a diversos punts de Catalunya i Madrid com a prèvia a la festa gastronòmica més important de Catalunya, L’Aplec del Caragol que se celebra a Lleida els dies 19, 20 i 21 de maig. L’Aplec del Caragol reuneix fins a 12.000 penyistes agrupats en 100 colles i prop de 200.000 visitants que paricipen d’un festí en el qual es consumeixen 12 tones de caragols. Enguany, la setmana gastronòmica arriba a la seva tercera edició i visitarà del 13 al 17 de març la ciutat de Girona, del 27 al 31 de març Tarragona, del 3 al 7 d’abril a Madrid, i del 24 al 28 d’abril, Barcelona.La Semana Gastronómica del Caracol 2006 se pone en marcha en Girona el próximo lunes 13 de marzo con la celebración de una comida inaugural (13.30 horas) en la Torre de Can Roca a la que asistirán un centenar de comensales entre autoridades, entidades y medios de comunicación de Girona y Lleida. El menú de inauguración de la Semana del Caracol en Girona consistirá en una degustación con caracoles y otros elementos representativos de la gastronomía leridana e irá a cargo de la Escuela de Turismo y Hostelería de Lleida. El chef gerundense Joan Roca, colaborará con la Semana del Caracol cediendo las instalaciones del Restaurante Torre de Can Roca, donde la Federación de Colles del Aplec del Caracol de Lleida (Fecoll) organizará la inauguración.
El público gerundense que desee disfrutar de la cocina leridana podrá participar a la Semana Gastronómica del Caracol degustando los siguientes platos que el Restaurante Numun (Hotel Ac de la capita gerundense) incluirá a su carta entre el 13 y 19 marzo: lomo de conejo con caracoles a la canela con farditos de calamares salteados con su tinta; platillo de caracoles con crestas de gallo y alcachofas; y coca de caracoles con blando de tilos y jamón ibérico.
La Semana del Caracol viaja hasta varios puntos de Cataluña y Madrid como previa a la fiesta gastronómica más importante de Cataluña, El Aplec del Caracol que se celebra en Lleida los días 19, 20 y 21 de mayo. El Aplec del Caracol reúne hasta 12.000 penyistes agrupados en 100 pandillas y cerca de 200.000 visitantes que participan de un festín en el cual se consumen 12 toneladas de caracoles. Este año, la semana gastronómica llega a su tercera edición y visitará del 13 al 17 de marzo la ciudad de Girona, del 27 al 31 de marzo Tarragona, del 3 al 7 de abril en Madrid, y del 24 al 28 de abril, Barcelona.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats