La lletera Cadí celebra el seu centenari amb un nou formatge

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

151008n3Cadí, la primera cooperativa lletera que es va crear a l’Estat espanyol, celebra 100 anys de vida. L’acte institucional tindrà lloc, demà divendres dia 9 d’octubre de 2015, a les 4 de la tarda, a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Amb motiu del centenari, Cadí ha desenvolupat un nou formatge, el Neu del Cadí.
A més de descobrir la placa commemorativa del centenari i dels parlaments de les autoritats, es farà una breu presentació del llibre “Cadí, 100 anys de Cooperativa” per part del seu autor, Carles Gascón Chopo, historiador i bon coneixedor de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
Aquest centenari és fruit de l’esforç, la dedicació i la il·lusió d’un col·lectiu de persones per un projecte comú, al cor del Pirineu. Cadí, ha tingut un paper fonamental en l’arrelament i la vertebració de la població d’aquest territori.
La cooperativa es nodreix de la llet produïda pels seus socis ramaders, que és recollida diàriament i garanteix la frescor i la qualitat als seus productes.
El saber fer tradicional i l’ús de la més avançada tecnologia han fet que la mantega Cadí sigui una de les poques d’Europa amb la distinció de Denominació d’Origen Protegida i que l’Urgèlia sigui l’únic formatge de Catalunya que gaudeix d’aquest reconeixement.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats