La Cuchara de San Lorenzo, a Còrdova, per tastar i no pararLa Cuchara de San Lorenzo, en Córdoba, para probar y no parar

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Tot visitant de Còrdova, no pot marxar de la ciutat califal sense tastar la gastronomia típica amb exquisideses com el “salmorejo”, el “flamenquín”, la cua de bou o els plats de cuina mossàrab com les albergínies a la mel.
La Cuchara de San Lorenzo, al cordovès barri de Sant Llorenç, és un d’aquells locals que sintetitza modernitat i llarga trajectòria professional. Els germans Paco i Narciso López Barbero han endeguen una nova aventura restauradora amb una completa oferta on el típic “tapeo” alterna plats comercials –molt coneguts o reclamats– amb mostres de cuina d’autor, servides en petites racions i tapes per a tastar i no parar.
Des de la cuina, Paco, tot i ser un jove xef, aporta una brillant trajectòria a establiments com El Mateo (Oiartzun), Café Paris (Màlaga), Taberna de Aldebaran (Badajoz), Casa del Marqués (Osuna) o Bodegas Campos (Còrdova). Als entrants podem demanar torradetes amb anxoves del Cantàbric o pebrotets amb tonyina, conserves i tot tipus d’embotits ibèrics. El “salmorejo” –crema freda de tomata, motlla de pa, oli, un punt de sal, vinagre i all– es serveix de forma tradicional acompanyat amb pernil salat i ou dur. Les albergínies amb mel de canya o els flamenquins “La Cuchara” són altres de les especialitats de la casa. Els remenats, saltats, els plats de cullera i les carns completen la carta.
A la sala, Narciso dóna un ritme al servei que sap com adaptar-se a les necessitats del comensal que pot maridar les tapes amb una senzilla però interessant carta de vins. I tot, a una relació qualitat preu excel·lent. Per les postres, es recomana provar l’espumòs de moscatell valencià Reymos amb tot tipus de reposteria dolça.Visitando Córdoba, no puede uno marcharse de la ciudad califal sin probar la gastronomía típica con exquisideces como el salmorejo, el flamenquín, la cola de buey o los platos de cocina mozárabe como las berenjenas a la miel.
La Cuchara de San Lorenzo, en el cordobés barrio de San Lorenzo, es uno de aquellos locales que sintetiza modernidad y larga trayectoria profesional. Los hermanos Paco y Narciso López Barbero han emprendido una nueva aventura restauradora con una completa oferta donde el típico “tapeo” alterna platos comerciales –muy conocidos o reclamados– con muestras de cocina de autor, servidas en pequeñas raciones y tapas para probar y no parar.
Desde la cocina, Paco, a pesar de ser un joven chef, aporta una brillante trayectoria a establecimientos como Mateo (Oiartzun), Café Paris (Málaga), Taberna de Aldebaran (Badajoz), Casa del Marqués (Osuna) o Bodegas Campos (Córdoba). En los entrantes podemos pedir tostadas con anchoas del Cantábrico o pimientos con atún, conservas y todo tipos de embutidos ibéricos. El “salmorejo” –crema fría de tomate, miga de pan, aceite, un punto de sal, vinagre y ajo– se sirve de forma tradicional acompañado con jamón salado y huevo duro. Las berenjenas con miel de caña o los flamenquins “La Cuchara” son otras de las especialidades de la casa. Los revueltos, salteados, los platos de cuchara y las carnes completan la carta.
En la sala, Narciso da un ritmo al servicio que sabe como adaptarse a las necesidades del comensal que puede maridar las tapas con una sencilla pero interesante carta de vinos. Y todo, a una relación calidad precio excelente. Para los postres, se recomienda probar el espumoso de moscatel valenciano Reymos con todo tipo de repostería dulce.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats