La Cala d’Eduard Castellarnau, cuina catalana i espanyola a Singapur

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Como Pomona

Como Pomona

LaCalaCastellArnau

El xef Pallarès va obrir el gener de 2018 i ja pensa a expandir-se per Àsia

El lleidatà Eduard Castellarnau va obrir el restaurant La Cala el gener de 2018, a les Galeries Duo del Bugis de Singapur. Tapes i plats amb tot el sabor de les cuines catalana i espanyola són les notes que defineixen aquest establiment amb una proposta molt comercial i alhora molt ben executada. La major part del client és local i, ara, l’Eduard ja pensa a expandir La Cala per Àsia…

Aquest xef pallarès (la seva família regenta l’Hotel Castellarnau d’Escaló, i el seu germà Josep és l’actual president de la Federació d’Hostaleria de Lleida), es va formar a l’Escola d’Hoteleria de Sant Pol de Mar (Maresme). Una formació que li va despertar la inquietud i curiositat de l’alta gastronomia en fogons com els del celler de Can Roca, Can Jubany o can Gaig. I també ha treballat a la cuina de l’Hotel Hilton a París, o restaurants d’Escòcia o Rússia.

“Després d’assessorar algun restaurant de Singapur, em vaig animar i vaig llogar el local de La Cala per quatre anys.

Ara, penso que hem creat una marca i ens agradaria expandir-nos per Àsia, obrint restaurant La Cala a Xangai, Jakarta, Hong Kong, Macau o Bali”, diu el xef lleidatà.

Des de l’obertura, l’Eduard compta amb el barceloní Ignasi Pérez com a segon de cuina i fa quatre mesos que la sala està dirigida pel Francesc Torné, de Puig-Reig (Barcelona). L’Ignasi i el Francesc ja havien coincidit a l’Àbac d’en Jordi Cruz.

 

“Bàsicament fem una cuina catalana tradicional actualitzada. Treballem amb bon producte local i altres d’importació que importem des de Catalunya o la resta d’Espanya”, explica Castellarnau.

L’aperitiu de la casa, tast d’oli i mantegues al gust d’all i julivert; pebrots del “piquillo” i  olivada. Entre les tapes més habituals: Braves (patata mig buidada, confitades, fregides, i farcides de salsa brava, tipus Sergi Arola); Pernil ibèric amb pa amb tomàquet; Pop a la gallega; Croquetes de gambes o pollastre; bunyols de bacallà; Coca de recapte… Però també trobem altres com les Ostres; el Carpaccio de Carabiners amb Ceps; Foie Gras Mi-cuit; Burratta; o els Canelons de carn o vegetal.

Una altra especialitat de la casa són la fideuà i els arrossos (que fora de la Península, no és estrany que els ofereixen com a “Paellas”). L’Eduard proposa l’arròs amb Llamàntol, Garotes, Colomí, o Negre.

El peix del dia, els carabiners al forn de carbó; i les carns completen la carta. El pollastre amb Prunes, el Garrí cruixent; l’Espatlla de coder; i el secret ibèric; l’Entrecot d’Angus; o la vedella Wagyu com a protagonistes, configuren una oferta,  majoritàriament carnívora.

La carta de postres s’obre amb Crema catalana i gelat; i segueix amb Coulant de Xocolata; Bomba de formatge; Esferes de iogurt; Plat de formatges… Però, les postres estrella a La Cala, i molts restaurants espanyols d’Àsia són els Xurros amb xocolata.

“El nivell d’aquí és molt alt, i amb molta competència. Però quan fas les coses bé, el client sap que el que val és el bon producte, i et guanyes la vida millor que a Europa”, puntualitza Eduard.

Entre les anècdotes, el cuiner lleidatà destaca que “costa molt trobar personal. A Singapur no hi ha atur i el personal salta d’empresa a empresa. Va i ve”. “Els treballadors locals no tenen preferència pel servei, i com has de tenir una quota de treballadors de Singapur per llei, costa mantenir-la”, afegeix.

La Cala compta amb un menjador obert per a unes 70 persones, així com amb dos privats de 10 i 12 places, respectivament. El perfil del consumidor és local, ciutadans o residents a Singapur que treballen a la zona i són clients de la carta general o el menú executiu; així com un client més exclusiu que demana els menjadors reservats per esdeveniments, negocis o celebracions amb menú de degustació, més personalitzat.

La Cala també ofereix un menú executiu al migdia entre setmana i un menú de tast que canvia constantment o fins i tot “personalitza”, perquè els clients habituals sempre trobin plats nous.

 

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Sopars de Xef tanca la seva primera edició amb 220 comensals

Gonzalo Ferreruela (Ferreruela), Joël Castanyé (Resquitx de Golmés), Jordi Vidal (L’Espurna), Jordi Pallàs (Aimia), Irina Penella (Atípic d’Agramunt), Salvador Trabalón (Saroa), Jesús Gimena (L’Atrevit de Fondarella) i David Molina (Sheyton); van dissenyar els menús d’aquesta primera acció dels early bird dinners de