La Cala d’Eduard Castellarnau, cuina catalana i espanyola a Singapur

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

LaCalaCastellArnau

El xef Pallarès va obrir el gener de 2018 i ja pensa a expandir-se per Àsia

El lleidatà Eduard Castellarnau va obrir el restaurant La Cala el gener de 2018, a les Galeries Duo del Bugis de Singapur. Tapes i plats amb tot el sabor de les cuines catalana i espanyola són les notes que defineixen aquest establiment amb una proposta molt comercial i alhora molt ben executada. La major part del client és local i, ara, l’Eduard ja pensa a expandir La Cala per Àsia…

Aquest xef pallarès (la seva família regenta l’Hotel Castellarnau d’Escaló, i el seu germà Josep és l’actual president de la Federació d’Hostaleria de Lleida), es va formar a l’Escola d’Hoteleria de Sant Pol de Mar (Maresme). Una formació que li va despertar la inquietud i curiositat de l’alta gastronomia en fogons com els del celler de Can Roca, Can Jubany o can Gaig. I també ha treballat a la cuina de l’Hotel Hilton a París, o restaurants d’Escòcia o Rússia.

“Després d’assessorar algun restaurant de Singapur, em vaig animar i vaig llogar el local de La Cala per quatre anys.

Ara, penso que hem creat una marca i ens agradaria expandir-nos per Àsia, obrint restaurant La Cala a Xangai, Jakarta, Hong Kong, Macau o Bali”, diu el xef lleidatà.

Des de l’obertura, l’Eduard compta amb el barceloní Ignasi Pérez com a segon de cuina i fa quatre mesos que la sala està dirigida pel Francesc Torné, de Puig-Reig (Barcelona). L’Ignasi i el Francesc ja havien coincidit a l’Àbac d’en Jordi Cruz.

 

“Bàsicament fem una cuina catalana tradicional actualitzada. Treballem amb bon producte local i altres d’importació que importem des de Catalunya o la resta d’Espanya”, explica Castellarnau.

L’aperitiu de la casa, tast d’oli i mantegues al gust d’all i julivert; pebrots del “piquillo” i  olivada. Entre les tapes més habituals: Braves (patata mig buidada, confitades, fregides, i farcides de salsa brava, tipus Sergi Arola); Pernil ibèric amb pa amb tomàquet; Pop a la gallega; Croquetes de gambes o pollastre; bunyols de bacallà; Coca de recapte… Però també trobem altres com les Ostres; el Carpaccio de Carabiners amb Ceps; Foie Gras Mi-cuit; Burratta; o els Canelons de carn o vegetal.

Una altra especialitat de la casa són la fideuà i els arrossos (que fora de la Península, no és estrany que els ofereixen com a “Paellas”). L’Eduard proposa l’arròs amb Llamàntol, Garotes, Colomí, o Negre.

El peix del dia, els carabiners al forn de carbó; i les carns completen la carta. El pollastre amb Prunes, el Garrí cruixent; l’Espatlla de coder; i el secret ibèric; l’Entrecot d’Angus; o la vedella Wagyu com a protagonistes, configuren una oferta,  majoritàriament carnívora.

La carta de postres s’obre amb Crema catalana i gelat; i segueix amb Coulant de Xocolata; Bomba de formatge; Esferes de iogurt; Plat de formatges… Però, les postres estrella a La Cala, i molts restaurants espanyols d’Àsia són els Xurros amb xocolata.

“El nivell d’aquí és molt alt, i amb molta competència. Però quan fas les coses bé, el client sap que el que val és el bon producte, i et guanyes la vida millor que a Europa”, puntualitza Eduard.

Entre les anècdotes, el cuiner lleidatà destaca que “costa molt trobar personal. A Singapur no hi ha atur i el personal salta d’empresa a empresa. Va i ve”. “Els treballadors locals no tenen preferència pel servei, i com has de tenir una quota de treballadors de Singapur per llei, costa mantenir-la”, afegeix.

La Cala compta amb un menjador obert per a unes 70 persones, així com amb dos privats de 10 i 12 places, respectivament. El perfil del consumidor és local, ciutadans o residents a Singapur que treballen a la zona i són clients de la carta general o el menú executiu; així com un client més exclusiu que demana els menjadors reservats per esdeveniments, negocis o celebracions amb menú de degustació, més personalitzat.

La Cala també ofereix un menú executiu al migdia entre setmana i un menú de tast que canvia constantment o fins i tot “personalitza”, perquè els clients habituals sempre trobin plats nous.

 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats