La Boscana, la carta i els menús més personals de Joel Castanyé

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

151022n

El jove xef Joël Castanyé ens presenta el nou menú del restaurant La Boscana de Bellvís, un espai que vol ser una referència gastronòmica i un taller on poder reflexionar i crear nous plats. Amb una breu carta de temporada i un menú de tast amb dues opcions, curta i llarga, en Joël ens presenta la seva cuina més personal. Amb propostes originals i valents i altres arrelades a la tradició de casa.

Joël, nascut a Mollerussa el 1976, és el més jove dels fills de la Roser Daniel del restaurant Resquitx de la capital del Pla d’Urgell, tota una referència lleidatana quan parlem de gastronomia per a celebracions familiars i socials. D’altra banda, l’adquisició de la finca de La Boscana a Bellvís, per part de la família, ha marcat un altre punt d’inflexió en el bon fer d’aquesta saga hostalera en el món dels banquets d’alta gamma, des de fa uns anys.
Ara, en Joël vol aportar la seva forma d’entendre la gastronomia més personal amb un concepte bàsic “molt bon producte i molt bona elaboració”. I és que al Joël no li agrada divagar sobre el perquè de la seva cuina i li agrada més parlar de què. Tal com diu, “els plats que emocionen són aquells que, ja per l’olor, t’inciten a sucar-hi pa”.
En Joël es va formar a les escoles d’hostaleria de Lleida i Sant Pol de Mar. Així, mentre els fogons del restaurant familiar l’arrelaven dempeus a la cuina tradicional, el cuiner del Pla d’Urgell va poder conèixer algunes de les cuines més creatives del moment. Tot i les obligacions de l’establiment familiar, on també treballen els seus germans Jordi i Rubèn, en Joël va fer pràctiques a establiments com el Nichel o l’Abac de Xavier Pellicer, quan l’establiment encara estava al carrer del Rec. També va poder conèixer breument, durant un parell de mesos, el Celler de Can Roca de Girona. I durant cinc anys va formar part de l’equip d’El Bulli càtering, sota la direcció dels germans Adrià.
L’aposta pel servei de restaurant de carta i menú de tast de La Boscana es reafirma amb l’equipament d’una cuina completa, independent de la de banquets, i un equip de luxe que incorpora, entre altres, el xef Mateu Blanc, el sommelier i responsable de sala Xavier Ayala, i el cambrer David Moñino.
Castanyé explica que al restaurant La Boscana vol, d’una banda donar-li el reconeixement al valor gastronòmic de l’oferta de la casa, fent que “el client s’hi trobi a gust i torni”. En un altre sentit, el jove xef explica que “aquest nou espai ha de ser un taller i un espai de reflexió i creació. És com fer submarinisme, entro en un altre estat, molt més creatiu…”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats