L’oli Blanc se suma a la família Slow FoodEl aceite Blanco se suma a la familia Slow Food

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’oli Blanc és la novetat d’Oliveres Trobades 2011, un programa d’Slow Food que vol recuperar olis varietals tradicionals desapareguts a Ponent i que l’any 2010 ja va presentar la primera collita de Sarrut i Rogeta. L’oleïcultor i membre del Panell de Tast dels Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Venanci Guiu, va dirigir un tast dels tres varietals per tancar la presentació d’aquest tres olis a la Diputació de Lleida, el passat dimarts dia 5 d’abril.
Gerard Ballata, un dels altres responsables del projecte, i Joan Inglada, president d’Slow Food Lleida, també van participar en la presentació que van obrir el president de la Diputació, Jaume Gilabert; i el del Consell Comarcal de la Noguera, Vicent Font. El Blanc és un oli exuberant al nas, amb anisats i molta fruita. Té una entrada agradable i una pas picant.
Sarrut té moltes verdures en nas i una marcada amargor que es torna picant.
El Rogeta recorda el Blanc, molt aromàtic, omple la boca però és més picant.El aceite Blanco es la novedad de Olivos Encuentros 2011, un programa de Slow Food que quiere recuperar aceites varietales tradicionales desaparecidos a Poniente y que el año 2010 ya presentó la primera cosecha de Sarrià y rubia. El oleicultor y miembro del Panel de Cata de los Aceites Vírgenes de Oliva de Cataluña, Venanci Guiu, dirigió una cata de los tres varietales para cerrar la presentación de estos tres aceites en la Diputación de Lleida, el pasado martes día 5 de abril.
Gerard bailados, uno de los otros responsables del proyecto, y Joan Inglada, presidente de Slow Food Lleida, también participaron en la presentación que abrieron el presidente de la Diputación, Jaume Gilabert, y el del Consejo Comarcal de la Noguera, Vicent Font . El Blanco es un aceite exuberante en nariz, con anisados ​​y mucha fruta. Tiene una entrada agradable y una paso picante.
Sarrià tiene muchas verduras en nariz y una marcada amargura que se vuelve picante.
El Roget recuerda el Blanco, muy aromático, llena la boca pero es más picante.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats