#CONFITATS AMB... JOEL CASTANYÉ

Joel Castanyé documenta més de 300 receptes dels quatre anys amb estrella Michelin

El xef aprofita el confinament en la finca de La Boscana per preparar nous projectes amb la seva dona, Maria Àngels Chiriboga

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

#CONFITATSConversaJoelCastanye

En Joel Castanyé, xef del restaurant La Boscana de Bellvís, ha aprofitat els dies de confinament per documentar totes les receptes que han fet al restaurant d’ençà que va ser reconegut amb l’Estrella Michelin en novembre de 2016. Inspirat amb la feina de recopilació i documentació que va fer al seu dia Ferran Adrià, referent del jove cuiner del Pla d’Urgell d’ençà que va poder treballar al Bulli Càtering, Castanyé i la seva dona Maria Àngels Chiriboga han catalogat més de 300 receptes.

Castanyé es considera privilegiat d’estar passant el confinament en la finca de La Boscana on resideix, i amb Maria Àngels, responsable del restaurant i doctora en enginyera agrícola, prepara nous projectes al voltant de la cuina amb la fruita Lleida.

 

El xef explica que d’aquestes 300 elaboracions que han treballat en cartes, menús degustació o per esdeveniments, durant les quatre darreres campanyes, la major part són de creació pròpia. Però, “altres són interpretacions d’altres plats ja existents als receptaris català, espanyol o francès”. Així com, a manera de reconeixement, també hi ha creacions d’altres cuiners amb el seu toc personal.

 

Al vídeo que acompanya aquest article, Joel Castanyé destaca i comenta aquests plats:

 

Dels plats del 2017, el xef de La Boscana destaca el “Foie potxat” amb salsa d’au, gingebre i llima…

 

Del 2018, en Joel recorda l’Espatlla de cabrit amb vi negre i puré de patata. Un dels plats que ha saltat de la carta del restaurant als menús d’esdeveniments.

 

De la carta del 2019, Castanyé destaca una Reinterpretació del Còctel de Gambes. Una versió lliure que es materialitza amb un Tàrtar de gamba de Palamós amb un gelat de salsa rosa fet amb nitrogen líquid. Tot servit amb una copa petita tipus “pompadour”.

 

Mongetes estofades

Del 2019, en Joel també vol mencionar la deconstrucció d’unes Mongetes estofades que després de fer-se puré, s’esferificaven i arribaven al comensal sense la pell que a vegades es fa molesta.

 

Aquest 2020, abans de parar l’activitat per la Covid-19, en Joel havia incorporat a la carta un “Bikini” de merengue de poma farcit de pasta de tòfona i formatge.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats