[:ca]Food and Fun dona pas a les I Jornades “De la Terra al Plat”[:es]De Food and Fun a las I Jornadas “De la Tierra al Plato”[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Presentació Jornades De la Terra al Plat (2)

[:ca]Les I Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat” tindran lloc de l’1 al 27 de novembre” amb la participació de vint restauradors de Lleida i Alcoletge, deu productors de les Terres de Lleida, i l’organització i patrocino del grup Gleva States que compta amb els vins R. Raventós Negre i R. Raventós Lo Blanc, tots dos DO Costers del Segre. L’objectiu dels organitzadors és promoure una iniciativa gastronòmica atractiva per als clients de Lleida i per als visitants de la ciutat i posar en valor els productes de proximitat del territori.

Les Jornades, herederes de la mostra gastronòmica que organitzava al novembre el grup de cuiners i restauradors Food and Fun amb el patrocini del grup bodeguer, retoma l’activitat “amb el triple objectiu de promocionar i consolidar el prestigi de la gastronomia lleidatana de la mà d’una vintena de joves cuiners; promocionar els productes de proximitat (carn de conill, carn de vedella, formatges, mel, melmelades, oli d’oliva, safrà, verdura i fruita) i oferir una proposta singular en una època de l’any escassa en ofertes gastronòmiques d’aquest tipus”, expliquen els organitzadors.

La majoria d’elaboracions dels restauradors participants treballaran sobre plats tradicionals combinats amb tocs creatius de cuina d’autor, barrejant productes de la terra amb ingredients exòtics.

Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela que va acollir la presentació el dimecres, dia 30 d’octubre, va dir en representació dels establiments participants que la iniciativa “dona protagonisme als productes de la terra, que són els que ens permeten fer les nostres creacions” i que “és una bona manera de fer país”.

De la seva banda Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany, defensà en nom de tots els productors “la aliança entre aquests i els restaurants, la qual és molt positiva per a uns i altres”. Alemany ha asseverat que a la demarcació de Lleida “potser no som conscients del potencial que tenim, però està clar que hi ha grans productors, creatius i de qualitat”.

Amb l’objectiu de donar a conèixer les jornades, s’ha editat una revista promocional amb informació sobre els establiments participants, el plat amb l’ingredient escollit elaborat per cada restaurant i dades sobre els productors implicats.

Els assistents a la presentació van poder degustar algunes elaboracions dels productors participants en la iniciativa.

Els establiments inscrits a les Jornades són Bar Bodega Blasi, Caravista, Chef Moulé, Click Menú, El Celler de Lleida 3.0, Ferreruela, La Carbonera, La Casa del Vermut, La Cova D Vidre, La Gilda, La Huerta, L’Hortet, Lamagda Taverna, Nou Casa José, Pastisseria Celeste, Pinot Gastrothèque, Rona Behí, Sheyton, Urgell i Xalet Suís.

Els productors participants són Cafés Batalla, Cal Sargaire, Conill Com Cal, Formatges Camps, Fruita Blanch, Hort de Ca la Cistellera, La Lleteria Les Obagues Talma, Mon Ermitage, Safrà Garí i Torrons i Mel Alemany.[:es]Las I Jornadas Gastronómicas “De la Tierra al Plato” tendrán lugar del 1 al 27 de noviembre” con la participación de veinte restauradores de Lleida y Alcoletge, diez productores de las Tierras de Lleida, y la organización y patrocino del grupo Gleva States que cuenta con los vinos R. Raventós Negre (tinto) y R. Raventós Lo Blanc (blanc), ambos DO Costers del Segre.

El objetivo de los organizadores es promover una iniciativa gastronómica atractiva para los clientes de Lleida y para los visitantes de la ciudad y posar en valor los productos de proximidad del territorio.

Las Jornadas, herederes de la muestra gastronómica que organizaba en noviembre el grupo de cocineros y restauradores Food and Fun con el patrocinio del grupo bodeguero, retoma la actividad “con el triple objetivo de promocionar y consolidar el prestigio de la gastronomía leridana de la mano de unos veinte jóvenes cocineros; promocionar los productos de proximidad (carne de conejo, carne de becerra, quesos, miel, mermeladas, aceite de oliva, azafrán, verdura y fruta) y ofrecer una propuesta singular en una época del año escasa en ofertas gastronómicas de este tipo”, explican los organizadores.

La mayoría de elaboraciones de los restauradores participantes trabajarán sobre platos tradicionales combinados con toques creativos de cocina de autor, mezclando productos de la tierra con ingredientes exóticos.

Gonzalo Ferreruela, del Restaurante Ferreruela que acogió la presentación el miércoles, día 30 de octubre, dijo en representación de los establecimientos participantes que la iniciativa “mujer protagonismo a los productos de la tierra, que son los que nos permiten hacer nuestras creaciones” y que “es una buena manera de hacer país”.

De su banda Ferran Alemany, propietario de Turrones y Miel Alemany, defendió en nombre de todos los productores “la alianza entre estos y los restaurantes, la cual es muy positiva para unos y otros”. Alemany aseveró que en la demarcación de Lleida “quizás no somos conscientes del potencial que tenemos, pero está claro que hay grandes productores, creativos y de calidad”.

Con el objetivo de dar a conocer las jornadas, se ha editado una revista promocional con información sobre los establecimientos participantes, el plato con el ingrediente escogido elaborado por cada restaurante y datos sobre los productores implicados.

Los asistentes a la presentación pudieron degustar algunas elaboraciones de los productores participantes en la iniciativa.

Los establecimientos inscritos a las Jornadas son Bar Bodega Blasi, Caravista, Chef Moulé, Click Menú, El Celler de Lleida 3.0, Ferreruela, La Carbonera, La Casa del Vermut, La Cova D Vidre, La Gilda, La Huerta, L’Hortet, Lamagda Taverna, Nou Casa José, Pastisseria Celeste, Pinot Gastrothèque, Rona Behí, Sheyton, Urgell y Xalet Suís.

Los productores participantes son Cafés Batalla, Cal Sargaire, Conill Com Cal, Formatges Camps, Fruita Blanch, Hort de Ca la Cistellera, La Lleteria Les Obagues Talma, Mon Ermitage, Safrà Garí y Torrons i Mel Alemany.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats