Ferran Vila Pujol, millor sommelier d’Espanya

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

220429_ferran_vila_comopomona

El professional català guanya el 27è Campionat d’Espanya de Sommeliers “Tierra de Sabor”

Ferran Vila Pujol, sommelier assessor de diferents projectes gastronòmics, s’ha proclamat guanyador del 27è “Campeonato de España de Sumilleres Tierra de Sabor” en una emocionant final en la qual els nervis van estar a flor de pell fins a l’últim moment. La prova s’ha celebrat en el marc del Saló de Gourmets de Madrid.

A les proves de tast, de maridatge i de decantació, els 3 finalistes van tenir 45 minuts per demostrar al jurat que eren mereixedors del títol. En segon lloc va quedar classificat Álex Rodríguez Pardo (Restaurante Coque) i en 3r lloc Anna Casabona Paris (Juvé & Camps).

D’entre els deu concursants que van tenir millor nota a l’examen escrit de la primera fase del campionat, només els 3 millors van passar a la final, quedant en quart lloc una altra sommelier catalana, Audrey Doré (Celler de Can Roca). 

Com a novetat en aquest edició, i després de la final, es va realitzar una prova classificatòria pels Campionats Internacionals de París i Sèrbia, en la qual els guanyadors de les edicions 2019 (Diego González), 2021 (Gabi Lucas) i 2022 (Ferran Vila) es van enfrontar per decidir qui hi participa.

A la final de campions, va quedar com a primer classificat Diego González (Castilla y León) que participarà en el Campionat Mundial a París i en segon lloc Gabi Lucas (Balears) que representarà Espanya en el Campionat Europeu a Sèrbia.

Álex Rodríguez, Ferran Vila i Anna Casabona

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats