[:ca]Entrepà de caragols i llonganissa amb allioli[:es]Bocata de caracoles y longaniza con alioli[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

190430BokadiumCaragols2©RafaGimena

[:ca]Bokadium l’ofereix com a proposta de maig

Marc Majós és un gurmet incansable. Xef aficionat a domicili “per amics i coneguts”, ha participat en diferents concursos de cuina i, recentment, ha obert Bokadium amb altres dos socis. La seva passió per l’Aplec del Caragol l’ha portat ara a dissenyar un entrepà de caragols amb llonganissa, feta amb sofregit, allioli suau i pa de pebre vermell.

Majós, soci i responsable de l’assessoria gastronòmica de la carta de Bokadium, ha fet aquest entrepà de caragols com a especialitat del mes de Maig. Miquel Robles, també soci de Bokadium i de la colla Els Veterans com Majós, explica que “havíem començat a fer un “bokata del mes” i quin millor protagonista que els caragols pel mes de maig.” Per la seva banda Manel Porras, encarregat i tercer soci de Bokadium, assegura “que la idea de l’entrepà del mes és dinamitzar una carta que, tot i ser molt variada, comença a tenir clients fidels a cada una de les especialitats”.

D’altra banda, Oriol Plens, membre de la Junta Directiva de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), va felicitar la iniciativa del restaurant local i va animar a la resta d’empreses de restauració de Lleida “a ser creatius i actius en el posicionament de Lleida com a capital gastronòmica del caragol, tal com la Fecoll fa amb l’Aplec i el Caragol Tour”.

A Bokadium trobem entrepans de receptes gurmet de carn com pollastre al curri, formatge gorgonzola, ceba cruixent, salsa barbacoa, oli picant i enciam; cansalada confitada, carabassó a la graella, ceba i formatge Edam fos; “Lacón cocido”, albergínia a la graella, salsa napolitana i oli de tòfona; galta de vedella, formatge Idiazábal, tomàquet i salsa pesto; i Corder desossat, formatge de cabra, compota de poma i ceba escalivada.

Altres entrepans de peix com el Bonítol amb gambes i alvocat, pebrots “piquillo”, ceba escalivada, salsa tàrtara i ruca; calamarsets a l’andalusa, pebrot del Padró, julivert, i salsa suau d’allioli; salmó marinat amb oli de cítrics, tàperes, ou dur, mantega d’anxova, pasta d’olives i enciam; i Tataki de tonyina vermella, cogombre, alga Wakame, tomàquet sec i maionesa de wasabi. O entrepans vegetarians com el de Mozzarella amb oli de pebrots, guacamole, ceba morada, tomàquet xerri, alfàbrega fresca i enciam; xampinyons, pebrot verd, ceba escalivada, formatge parmesà, enciam i salsa romesco; o el Vegan Wok fet amb saltat d’albergínia amb salsa de soja, espàrrecs verds, tomàquet, coriandre, balsàmic de Mòdena i canonges.[:es]Bokadium la ofrece como propuesta de mayo

Marc Majós es un gourmet incansable. Chef aficionado a domicilio “para amigos y conocidos”, ha participado en diferentes concursos de cocina y, recientemente, ha abierto Bokadium con otros dos socios. Su pasión por el Aplec del Caracol le ha llevado ahora a diseñar un bocadillo de caracoles con longaniza, hecha con sofrito, alioli suave y pan de pimentón.

 

Majós, socio y responsable de la asesoría gastronómica de la carta de Bokadium, ha hecho este bocadillo de caracoles como especialidad del mes de Mayo. Miquel Robles, también socio de Bokadium y de la peña Els Veterans como Majós, explica que “habíamos empezado a hacer un” bokata del mes “y qué mejor protagonista que los caracoles para el mes de mayo.” Por su parte Manuel Porras, encargado y tercer socio de Bokadium, asegura “que la idea del bocadillo del mes es dinamizar una carta que, a pesar de ser muy variada, empieza a tener clientes fieles en cada una de las especialidades”.

Por otra parte, Oriol Plens, miembro de la Junta Directiva de la Federación de Peñas del Aplec del Caragol (Fecoll), felicitó la iniciativa del restaurante local y animó al resto de empresas de restauración de Lleida “a ser creativos y activos en el posicionamiento de Lleida como capital gastronómica del caracol, tal como la Fecoll hace con el Aplec y el caracol Tour”.

En Bokadium encontramos bocadillos de recetas gourmet de carne como pollo al curry, queso gorgonzola, cebolla crujiente, salsa barbacoa, aceite picante y lechuga; tocino confitado, calabacín a la parrilla, cebolla y queso Edam fuera; “Lacón cocido”, berenjena a la parrilla, salsa napolitana y aceite de trufa; carrillera de ternera, queso Idiazábal, tomate y salsa pesto; y Cordero deshuesado, queso de cabra, compota de manzana y cebolla asada.

Otros bocadillos de pescado como el Bonito con gambas y aguacate, pimientos “piquillo”, cebolla asada, salsa tártara y rúcula; chipirones a la andaluza, pimiento del Padrón, perejil, y salsa suave de alioli; salmón marinado con aceite de cítricos, alcaparras, huevo duro, mantequilla de anchoa, pasta de aceitunas y lechuga; y Tataki de atún rojo, pepino, alga Wakame, tomate seco y mayonesa de wasabi. O bocadillos vegetarianos como el de Mozzarella con aceite de pimientos, guacamole, cebolla morada, tomate cherry, albahaca fresca y lechuga; champiñones, pimiento verde, cebolla asada, queso parmesano, lechuga y salsa romesco; o el Vegan Wok hecho con salteado de berenjena con salsa de soja, espárragos verdes, tomate, cilantro, balsámico de Módena y canónigos.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats