Els vins de muntanya de Mas Blanch i Jové tanquen el D’Vines a L’Espurna

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Web-220401-maridatgeSaraJove

Sara Jové, gerent d’aquest celler de la DO Costers del Segre, clou el cicle de maridatges conduïts per dones del vi de Lleida

Els vins de muntanya i agricultura ecològica del celler de Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (DO Costers del Segre) van combinar a la perfecció ahir al vespre amb la cuina del xef Jesús Gimena en el que va ser el cinquè i darrer maridatge del cicle D’Vines; una proposta llançada des de la consultora gastronòmica Como Pomona que s’ha celebrat setmanalment durant aquest passat mes de març al restaurant L’Espurna. Aquest cicle de maridatges ha estat format per cinc sopars de tast conduïts per dones del vi de Lleida, des d’enòlogues o vinyateres a gerents de cellers i ha congregat 220 comensales.

L’àpat d’ahir es va encetar amb dos entrants formats per Amanida de calçots, taperes, oliva kalamata i vinagreta de romesco i Patata, col i pop a la brasa amb cansalada. L’amanida va maridar amb el Saó Rosat 2021 i, el segon entrant, va combinar amb el Petit Saó Blanc 2020. Com a plats principals, el Lluç amb salsa verda d’espàrrecs es va regar amb el Saó Blanc 2020 i el Lingot de xai amb cremós de pastanaga i verduretes de temporada es va degustar amb l’Expressiu 2018. Finalment, les postres de Semifred de poma de Lleida van anar de bracet del Troballa Blanca 2021 de Mas Blach i Jové.

El D’Vines va començar el primer dijous de març amb la Gemma Plaza del Grup Tomàs Cusiné que va cedir el testimoni a la Pilar Salillas del Celler Lagravera. El tercer maridatge va anar a càrrec de la Núria Bigorra i l’Ingrid Sebastia dels cellers Terrer de Pallars i Cota 730, respectivament. La següent enòloga va ser la Judit Sogas de Rubió de Sòls i, finalment ahir al vespre la Sara Jové, del Celler Mas Blanch i Jové de La Pobla de Cérvoles, va posar el punt final a aquesta iniciativa gastronòmica que ha volgut fer valdre el pes de les dones en el món del vi.

Menú del xef Jesús Gimena pel maridatge de Sara Jové de Mas Blanch i Jové

Amanida de calçots, taperes, oliva kalamata i vinagreta de romesco maridada amb el Saó Rosat 2021 de Mas Blanch i Jové
Patata, col i pop a la brasa amb cansalada regat amb Petit Saó Blanc 2020
Lingot de xai amb cremós de pastanaga i verduretes de temporada maridat amb l’Expressiu 2018
Lluç amb salsa verda d’espàrrecs combinat amb el Saó Blanc 2020
Semifred de poma de Lleida va anar de bracet del Troballa Blanca 2021

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats