[:ca]Els peus de porc i la costella, protagonistes de Porcpassió[:es]Los pies de cerdo y la costilla, protagonistas de Porcpassió[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Plat3Aimia1

[:ca]Tribut al porc de 30 restaurants de la demarcació lleidatana

El porc és una de les carns més pròpies o identitàries de la cuina de Lleida. El receptari tradicional és ric en plats i elaboracions i són molts els cuiners que contínuament aporten noves propostes amb tocs de fusió i tècniques inspirats en altres cuines del món. Des de fa set anys, és el protagonista de les Jornades Gastronòmiques Porcpassió que organitza la Federació d’Hostaleria de Lleida. Aquest any amb la participació de 30 restaurants de Lleida ciutat i comarques.

Entre els talls o productes més oferts aquest any trobem els peus de porc. Així, a Lleida, Cal Nenet ens ofereix Peus de porc a la brasa o estofats; Click Menú, Peus de porc estofats amb gírgoles i prunes; Carpaccio de peus de porc amb vinagreta de pinyons torrats, la Masia; i el Celler del Roser, Farcellets de peus de porc farcits de ceps i aroma de tòfona. A la resta de demarcació, Ambrosia de Rosselló els fa a la brasa amb oli de tòfona; Artapa 1224 de Tàrrega, en lingot amb bolets; i el Monestir de les Avellanes, en daus a la planxa amb saltat de ceps.

La costella també és una proposta recurrent i la trobem a Lleida com Costelles de porc a baixa temperatura, a Gaudium; feta a baixa temperatura i acabada a la brasa, salsa del rostit, a La Masia; o “a la ratafia” amb cromàtic de vegetals de tardor i torró d’Agramunt, a L’Espurna. A comarques La Boscana de Bellvís proposa la Costella de porc en xapata i verdures; i Costella amb salsa de soja mel de Baro i Ratafia dels Raiers de la Pobla de Segur, a Fonda Farré de Baro.

Altres plats que trobarem a restaurants del territori lleidatà són: Filet d’ibèric amb salsa cafè de París (Hostal del Carme de Vilagrassa); Ofegat de la Segarra i peu de porc guisat (Hostal Jaumet de Torà); Confitat de Tupina (Hostal Vall d’Àneu d’Esterri); Cassola de porc amb mongetes seques i bolets (Cal Farré de Vallfogona de Balaguer); Llangardaix de porc daurat a la mel del Montsec i aromatitzat amb timó (Can Pere de Camarasa); i Coca d’escalivada, botifarra de Ponts esparracada i bolets de temporada (Lo Ponts de Ponts).

La campanya d’homenatge a la gastronomia del porc continua a Lleida ciutat, amb receptes com Brotxeta de filet ibèric amb tomàquet confitat i puré de moniato rostit (NH Pirineos); Tomahawk de porc rostit amb chutney de mango, praliné de pipes i pakchoi (Aimia); Pop roquer amb panxeta de porc Duroc fumada, papa criolla i emulsió de Chipotle (Balasch&Co); Timbal de trinxat amb carxofa confitada i papada de porc a baixa temperatura (Brasa d’Or); Orella de porc a la gallega (Comba); Cràpula ofereix Tartina de porc Duroc, vinagreta asiàtica i endívia a la brasa (Cràpula); Secret ibèric confitat a baixa temperatura amb panaderes i poma (De Tapas); Tupí de galtes amb patates emmascarades i allioli de codony (Julián); Parmentier de gamba vermella amb panxeta de Duroc confitada i trompetes de la mort (La Huerta); o Porc Duroc confitat divuit hores, amb pell cruixent, codony i el suc del seu rostit (Petit Català).

Menció apart mereix el restaurant La Masia que dins el seu menú ofereix, a part dels mencionats carpaccio i costella, una desena d’especialitats de porc com són l’Hummus de cigrons amb botifarra negra; Orella a la brasa amb seques; o el Caneló de peus de porc amb crema de xiitake Arròs amb botifarra negra, entre altres.

Cantamanyanes i QR Cafè aposten pels entrepans d’Hamburguesa gurmet Pulled Pork i Melós de galtes i crudités, respectivament. Mentre que L’Antiquari tapes de Mercat serveix un Roll de secret ibèric brasejat, verduretes al wok, chutney de ceba i salseta de formatge de cabra.

Tota una oferta saborosa i variada que es pot gaudir fins al dia 30 de novembre.

[:es]Tributo al cerdo de 30 restaurantes de la demarcación leridana

El cerdo es una de las carnes más propias o identitarias de la cocina de Lleida. El recetario tradicional es rico en platos y elaboraciones y son muchos los cocineros que continuamente aportan nuevas propuestas con toques de fusión y técnicas inspirados en otras cocinas del mundo. Desde hace siete años, es el protagonista de las Jornadas Gastronómicas Porcpassió que organiza la Federación de Hostelería de Lleida. Este año con la participación de 30 restaurantes de Lleida ciudad y comarcas.

Entre los cortes o productos más ofrecidos este año encontramos los pies de cerdo. Así, en Lleida, Cal Nenet nos ofrece Pies de cerdo a la brasa o estofados; Click Menú, Pies de cerdo estofados con setas y ciruelas; Carpaccio de pies de cerdo con vinagreta de piñones tostados, la Masia; y el Celler del Roser, Rollitos de pies de cerdo rellenos de setas y aroma de trufa. En el resto de la demarcación, Ambrosia de Rosselló los hace a la brasa con aceite de trufa; Artapa 1224 de Tàrrega, en lingote con setas; y el Monasterio de les Avellanes, en dados a la plancha con salteado de setas.

La costilla también es una propuesta recurrente y la encontramos en Lleida como Costillas de cerdo a baja temperatura, en Gaudium; hecha a baja temperatura y acabada a la brasa, salsa del asado, en La Masiaa; o “a la ratafía” con cromático de vegetales de otoño y turrón de Agramunt, en L’Espurna. En comarcas La Boscana de Bellvís propone la Chuleta de cerdo en chapata y verduras; y Costilla con salsa de soja miel de Baro y Ratafia los Raiers de la Pobla de Segur, en Fonda Farré de Baro.

Otros platos que encontraremos en restaurantes del territorio leridano son: Filete de ibérico con salsa café de París (Villa del Carmen de Vilagrassa); Ofegat de la Segarra y pie de cerdo guisado (Hostal Jaumet de Torà); Adobo de Tupina (Hostal Valle de Àneu de Esterri); Cazuela de cerdo con alubias y setas (Cal Farré de Vallfogona de Balaguer); Lagarto de cerdo dorado a la miel del Montsec y aromatizado con tomillo (Can Pere de Camarasa); y Coca de escalibada, morcilla de Puentes esparracada y setas de temporada (Lo Ponts de Ponts).

La campaña de homenaje a la gastronomía del cerdo continúa en Lleida ciudad, con recetas como Brocheta de solomillo ibérico con tomate confitado y puré de boniato asado (NH Pirineos); Tomahawk de cerdo asado con chutney de mango, praliné de pipas y pakchoi (Aimia); Pulpo de roca con panceta de cerdo Duroc ahumada, papa criolla y emulsión de Chipotle (Balasch & Co); Timbal de trinchado con alcachofa confitada y papada de cerdo a baja temperatura (Brasa de Oro); Oreja de cerdo a la gallega (Comba); Crápula ofrece Tartini de cerdo Duroc, vinagreta asiática y endibia a la brasa (crápula); Secreto ibérico confitado a baja temperatura con panaderas y manzana (De Tapas); Tupí de mejillas con patatas enmascaradas y alioli de membrillo (Julián); Parmentier de gamba roja con panceta de Duroc confitada y trompetas de la muerte (La Huerta); o Cerdo Duroc confitado dieciocho horas, con piel crujiente, membrillo y el jugo de su asado (Petit Català).

Mención aparte merece el restaurante La Masia que dentro de su menú ofrece, aparte de los mencionados carpaccio y costilla, una decena de especialidades de cerdo como son el Hummus de garbanzos con morcilla; Oreja a la brasa con judías; o el Canelón de pies de cerdo con crema de shiitake Arroz con morcilla, entre otros.

Cantamanyanes y QR Café apuestan por los bocadillos de Hamburguesa gourmet Pulled Pork y Meloso de mejillas y crudités, respectivamente. Mientras que El Anticuari tapas de Mercado sirve un Roll de secreto ibérico braseado, verduritas al wok, chutney de cebolla y salsa de queso de cabra.

Toda una oferta sabrosa y variada que se puede disfrutar hasta el día 30 de noviembre.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats