Els millors vins joves, les millors vinyes i els millors projectes enoturístics dels Premis Vinari 2021

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

09.07.2021, Vilafranca del Penedès
Premis Vinari 2021.

foto: Vadevi/Jordi Play

Aquest divendres 9 de juliol s’han donat a conèixer els millors vins joves dels Premis Vinari 2021, concurs que enguany celebra la novena edició. Enguany, per primer cop, el certamen organitza dos actes de lliurament diferents, un a l’estiu i l’altre a la tardor, amb l’objectiu d’afavorir la promoció dels millors blancs, joves, rosats i escumosos joves coincidint amb els mesos d’estiu, que són els més òptims pel seu consum.

Com cada any, l’organització ha convocat un jurat especialitzat en avaluar vins de totes les regions catalanes i els diferents estils de vinificació. Entre la seixantena d’experts que hi ha participat, s’hi compten reconeguts sommeliers com Josep Pelegrín, Anna Casabona, Jordi Martínez, o enòlegs com Carles Playà, Josep A. Llaquet i Lluís Ràfols, responsables de tastar a cegues i avaluar les prop de 850 mostres participants. 

Els Premis Vinari lliuren les distincions Vinari Gran Or, Vinari d’Or i Vinari de Plata. En aquesta Gala, s’han desvetllat un total de 64 vins premiats, dels qual 4 vins s’han endut la màxima distinció, 17 la medalla Vinari d’Or i 43 la medalla Vinari de Plata. Durant la vetllada, també s’han donat a conèixer els Premis als millors projectes i activitats enoturístiques de Catalunya, en una edició en què s’ha incrementat les categories dedicades a reconèixer el treball fet pels cellers catalans en aquesta matèria. D’aquesta manera, els Vinari fan una nova aposta per acompanyar en l’impuls i visibilitat de les diverses iniciatives que actualment està duent a terme el sector del turisme del vi al país. 

09.07.2021, Vilafranca del Penedès Premis Vinari 2021. foto: Vadevi/Jordi Play

Enguany s’ha atorgat un Gran Or als següents vins: 

• Millor vi blanc jove LaFou Els Amelers 2020, de LaFou Celler (DO Terra Alta)

• Millor vi negre jove Black 2020 del celler MontRubí (DO Penedès)

• Millor vi rosat Masia Freyé Syrah Sumoll 2020, Vallformosa (DO Penedès)

• Millor vi escumós jove (fins a 18 mesos de criança) Honor Cava Brut Ecològic 2019, Celler Jan Vidal (DO CAVA).

Les medalles d’or i plata d’aquestes categories es poden consultar al Vadevi, seguint aquest enllaç.

Els Premis a l’Enoturisme català 

Els Premis a l’Enoturisme s’han organitzat en col·laboració amb l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de donar una empenta al sector en un any molt complicat i alhora fomentar el turisme de proximitat, donant a conèixer els cellers que organitzen activitats arreu del territori, ja sigui de manera constant o puntual, relacionades amb aquesta activitat econòmica.

El jurat que ha avaluat les candidatures ha estat format per Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Lluís Tolosa, sociòleg i expert en enoturisme; Begoña Fernández, professora de l’Escola d’Enoturisme, Carlos Àguila, emprenedor; Ester Bachs, directora dels Premis Vinari i Zaida Torregrosa, directora comercial del Vadevi. 

Els guanyadors han estat els següents:

• Premi al Millor allotjament enoturístic: Hotel Buil&Giné del celler BUIL&GINÉ, Gratallops (DOQ Priorat)

• Premi al millor projecte d’enoturisme en la categoria restauració i experiència de maridatges: Jardí Restaurant El Celleret de Família Torres, Pacs del Penedès (DO Penedès)

• Premi a la millor visita enoturística i experiència de tast de vins: Celler Masia Serra, Cantallops (DO Empordà)

• Premis a la millor activitat enoturística de l’any: Millor Activitat Cultural i Social

• Viu la Verema de 1887 del Celler Llopart, Subirats (Corpinnat i DO Penedès) Millor Activitat d!Esport o Benestar

• Wine en Kayak de Celler Suñer, Ginestar (DO Tarragona) Millor Activitat Mediambiental

• Celler Gramona, Sant Sadurní d!Anoia (Corpinnat i DO Penedès) Millor Activitat de Luxe

• Visita al celler amb tast i dinar menú degustació maridat amb l!enòleg i el propie-tari del celler Oller del Mas, Manresa (DO Pla de Bages) Mencions Especials Millor Ús de les noves tecnologies en activitats enoturístiques

• Tast & Casa de Freixenet, Sant Sadurní d!Anoia (DO CAVA i DO Penedès) Millor Activitat Solidària

• Cep Passes Solidàries de Vins el Cep, Espiells (DO Penedès)

09.07.2021, Vilafranca del Penedès Premis Vinari 2021. foto: Vadevi/Jordi Play

Per últim, els Premis Vinari 2021 recomanen en aquesta novena edició una selecció de les millors vinyes del paisatge vitivinícola català que permeten descobrir territori i passejar per l’origen de grans vins que surten al mercat amb el segell Catalunya. Es tracta de les vinyes dels següents cellers: Abadal, Albet i Noya, Buil & Giné, Canals i Munné, Cava Guilera, Celler de l’Hospital – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, Celler Estol Verd, Celler Mas Vicenç, Celler Pascona, Celler Sanstravé, Celler Suñer, Celler Blanch, Família Torres, Finca Batllori, Freixenet, Gramona, Llopart, Mas Blanch i Jové, Mas Llunes, Masia Serra, MontRubí, Oller del Mas, Pla de Morei, Sumarroca, Vilarnau i Vins el Cep. Properes accions dels Premis Vinari 2021

El concurs continuarà endavant amb el tast de vins finalistes de la resta de categories, que es farà dilluns 13 de setembre al Celler de Rubí i la gala de tardor que tindrà lloc el divendres 8 d’octubre a Vilafranca del Penedès, i donarà a conèixer els guanyadors de les categories de vins amb diferents criances, i també els premis especials.

——————————————————————————————Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats pel diari digital VADEVI, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’excel·lència de vins que s’elaboren al país i d’orientar el consumidor final sobre la diversitat i qualitat dels projectes vitivinícoles de proximitat. El concurs celebra enguany la novena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès, l’Ajuntament de Rubí, 11onze, Agbar, Vins i Licors Grau; amb la col·laboració de Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció,Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Petrolis Independents, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, INCAVI, les Denominacions d’Origen de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats