El Llibre del Sent Soví i el Llibre de Coch, receptaris de la cuina catalanaEl Libro del Sent Soví y el Libro de Coch, recetarios de la cocina catalana

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Llibre de totes maneres de potatges de menjar, més conegut com el Llibre de Sent Soví (1324) –un dels manuscrits més antics d’Europa i primer receptari conegut de la cuina catalana–, i el Llibre de doctrina per a ben servir, de tallar y del art de coch, anomenat també Llibre de Coch (1520) –receptari català del segle XVI–, són la base documental del relat gastronòmic de l’activitat. El Llibre del Sent Soví, amb dues-centes receptes va tenir gran influència arreu d’Europa i va ser el primer receptari escrit en altra llengua diferent de la llatina. El de Coch, atribuït al mestre Robert, s’inspira clarament en el seu predecessor, tot i que abasta altres cuines de la Corona d’Aragó com l’occitana i la italiana.
De l’estudi de l’evolució d’aquestes receptes i de la seva adaptació a la cuina actual, neix el relat gastronòmic de Sent Soví i Coch: històries de la cuina medieval a la Seu Vella de Lleida.El Libro de todas maneras de potajes de la comida, más conocido como el Libro de Sent Soví (1324)-uno de los manuscritos más antiguos de Europa y primer recetario conocido de la cocina catalana-, y el Libro de doctrina para bien servir, de cortar y del arte de coch, llamado también Libro de Coch (1520)-recetario catalán del siglo XVI-, son la base documental del relato gastronómico de la actividad. El Libro del Sent Soví, con doscientas recetas tuvo gran influencia en toda Europa y fue el primer recetario escrito en otra lengua distinta de la latina. El de Coch, atribuido al maestro Robert, se inspira claramente en su predecesor, aunque abarca otras cocinas de la Corona de Aragón como la occitana y la italiana.
Del estudio de la evolución de estas recetas y de su adaptación a la cocina actual, nace el relato gastronómico de Sent Soví y Coch: historias de la cocina medieval en la Seu Vella de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats