[:ca]El III Congrés Català de la Cuina ultima els preparatius de la inauguració del 16 d’octubre a La Llotja[:es]El III Congrés Català de la Cuina ultima los preparativos de la inauguración del 16 de octubre en La Llotja[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180927congrescuina3

[:ca]La Comissió Territorial de Lleida del III Congrés Català de la Cuina s’ha reunit aquest matí per ultimar els preparatius de la Jornada del pròxim 16 d’octubre a la Llotja que inaugurarà el Congrés; un esdeveniment que constarà de diverses activitats que s’allargaran fins al maig del 2019.

La trobada de la comissió, encapçalada pel seu director, el professor de la Universitat de Lleida (UdL) Jordi Graell; ha tingut lloc a l’estand de la Universitat de Lleida de la Fira Agrària de Sant Miquel, ja que aquesta universitat pública lidera i coordina la jornada inaugural. Una jornada que versarà sobre “Cuina i Gastronomia: Producte i Turisme” i serà el tret de sortida de les activitats del III Congrés Català de la Cuina. L’assistència a la jornada és gratuïta, tot i que cal fer una inscripció prèvia omplint el formulari disponible a: http://www.congrescuinalleida.udl.cat

El III Congrés Català de la Cuina és una iniciativa que compta amb la col·laboració d’experts i representants de les diferents entitats relacionades amb el sector de la cuina i la gastronomia a Lleida (cuiners, restaurants, Escoles d’Hoteleria i Turisme, Federació d’Hostaleria, gremis i associacions gastronòmiques, entitats promotores de turisme, administracions públiques, premsa i divulgadors gastronòmics, acadèmics, estudiants, investigadors, elaboradors i distribuïdors alimentaris, indústries d’aliments i begudes, i productors agraris, entre d’altres). Amb aquesta acció es pretén fer una reflexió sobre aquells factors què han permès que la cuina i gastronomia catalana hagin assolit un destacat prestigi durant les últimes dècades, i quins aspectes seran importants a potenciar per millorar i consolidar aquest èxit en el futur. En les diverses activitats que es realitzaran es pretén aconseguir, en primer lloc, una plataforma àmplia de debat i d’intercanvi d’idees i experiències al voltant dels reptes futurs de la cuina i la gastronomia, i en segon lloc esdevenir un instrument idoni per valorar, promocionar i projectar la cuina i gastronomia catalana (i lleidatana, en particular).

Les conclusions derivades dels treballs i activitats realitzades en els diferents territoris a tota Catalunya en el III Congrés Català de la Cuina seran posades en comú i exposades a l’Acte de cloenda, que tindrà lloc a Barcelona a finals de l’any 2019, coincidint amb el 25è aniversari del Segon Congrés Català de la Cuina.

Més informació de la Jornada, a través del correu: congrescuina@udl.cat

[:es]La Comisión Territorial de Lleida del III Congreso Catalán de la Cocina se ha reunido esta mañana para ultimar los preparativos de la Jornada del próximo 16 de octubre en la Llotja que inaugurará el Congreso; un evento que constará de diversas actividades que se alargarán hasta mayo del 2019.

El encuentro de la comisión, encabezada por su director, el profesor de la Universidad de Lleida (UdL) Jordi Graell; ha tenido lugar en el stand de la Universidad de Lleida de la Feria Agraria de Sant Miquel, ya que esta universidad pública lidera y coordina la jornada inaugural. Una jornada que versará sobre “Cocina y Gastronomía: Producto y Turismo” y será el punto de partida de las actividades del III Congreso Catalán de la Cocina. La asistencia a la jornada es gratuita, aunque hay que hacer una inscripción previa rellenando el formulario disponible en: http://www.congrescuinalleida.udl.cat

El III Congreso Catalán de la Cocina es una iniciativa que cuenta con la colaboración de expertos y representantes de las diferentes entidades relacionadas con el sector de la cocina y la gastronomía en Lleida (cocineros, restaurantes, Escuelas de Hostelería y Turismo, Federación de Hostelería, gremios y asociaciones gastronómicas, entidades promotoras de turismo, administraciones públicas, prensa y divulgadores gastronómicos, académicos, estudiantes, investigadores, elaboradores y distribuidores alimentarios, industrias de alimentos y bebidas, y productores agrarios, entre otros). Con esta acción se pretende hacer una reflexión sobre aquellos factores que han permitido que la cocina y gastronomía catalana hayan alcanzado un destacado prestigio durante las últimas décadas, y qué aspectos serán importantes a potenciar para mejorar y consolidar este éxito en el futuro. En las diversas actividades que se realizarán se pretende conseguir, en primer lugar, una plataforma amplia de debate y de intercambio de ideas y experiencias en torno a los retos futuros de la cocina y la gastronomía, y en segundo lugar convertirse en un instrumento idóneo para valorar, promocionar y proyectar la cocina y gastronomía catalana (y leridana, en particular).

Las conclusiones derivadas de los trabajos y actividades realizadas en los diferentes territorios en toda Cataluña en el III Congreso Catalán de la Cocina serán puestas en común y expuestas en el Acto de clausura, que tendrá lugar en Barcelona a finales del año 2019, coincidiendo con el 25 aniversario del Segundo Congreso Catalán de la Cocina.

Más información de la Jornada, a través del correo: congrescuina@udl.cat[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats