Dominio de Calogia presenta els seus vins a Lleida amb Disaliment

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

CD515BF9-ADBA-4F9D-8E39-3F4FF5BA2714

Dominio de Calogia (DO Ribera de Duero) amb el seu enòleg i director tècnic, Jorge Monge; i el sommelier de Disaliment, Toni Lara; ha presentat aquesta setmana els seus vins a Lleida. La Vermuteria La Santa (Lleida) ha estat l’escenari aquest dimecres, dia 6 de setembre, d’un tast de Dominio de Calogia 2021, 2020 i Cuvé S 2019 acompanyats de les tapes de la casa.

El 2021 es presenta amb aroma de fruites vermelles i poca influència del roure nou. A la boca notem un vi estructurat per amb una determinada tensió i taní fi. Monge explica que, malgrat els 14 mesos de bóta nova o de dos anys d’ús, “busquem que el raïm ull de llebre s’expressi talment sense excés de fusta ni torrat”.

El 2020 es mostra com un vi diferent. L’enòleg explica que l´elaboració és similar i es tracta de l´efecte afegida. Aquest vi ja es mostra al nas més ric en fruites vermelles i negres, molt madures. A la boca, la tensió de l’anterior, es mostra opulència, volum i fruita més madura.

El Cuvé S 2019, el vi top dels dos que elabora el celler de José Manuel Pérez Obejas de Roa (Valladolid), té el millor de cadascun dels anteriors. Tot i la seva major criança en roure, més de 20 mesos, té un nas fi i equilibrat entre la fruita i els especiats de madeta. A la boca, és plaent i ric en fruita i elegants terciaris.

El projecte Dominio de Calogia, fruit de l’escissió de part de la família de Viña Pedrosa el 2019, compta amb 25 hectàrees de vinya d’entre 25 i 70 anys. Un parc de vinyes que circumda la mitjana hectàrea on s’ubica el nou celler ‘boutique’, a manera de ‘chateau’ francès.

Monge insisteix que el secret de la concentració dels seus vins consisteix en les baixes produccions per hectàrea, entre 3.500 i 4.000 quilos per hectàrea; i el baix rendiment d’aquests quilos de baies petites i de pell gruixuda que amb prou feines donen per a una ampolla per cada quilo i mig o dos quilos de raïm.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats