Costers del Segre avança la verema per l’alta temperaturaCosters del Segre avanza la vendimia por la alta temperatura

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Les altes temperatures de les darreres setmanes han obligat gran part dels cellers de Lleida  ha avançar la seva verema. Raimat, un any més, ha estat la primera finca en iniciar la recol·lecció del seu raïm, el dia 8 d’agost. Aquest celler lleidatà, amb més de 2.000 hectàrees, va ser un dels primers cellers en veremar de tota Espanya.
Entre altres, la Gravera d’Alfarràs també va avançar la seva tercera verema començant el dia 11 d’agost; Castell del Remei ha començat aquest passat dimarts dia 23, mentre que Tomas Cusiné ho va fer el dimecres 24 d’agost.
Responsables de Castell del Remei van explicar que “l’hivern ha estat sec i moderadament fred, seguit d’una primavera càlida amb temperatures mitjanes molt per sobre de les habituals durant el mes d’abril. El juliol, molt fresc, ha permès que les plantes no aturessin l’activitat fotosintètica i un final d’agost molt càlid n’ha accelerat la maduració, que ja era precoç per les temperatures primaverals. Així doncs, la verema ha arribat amb un estat òptim del raïm una setmana abans del que és habitual.”
Respecte a la campanya de Tomàs Cusiné, la gran novetat radica en el fet que aquest any es veremen per primera vegada les darreres 3,5 hectàrees que els responsables van plantar el 2009 amb raïms blancs. En les 30 hectàrees d’aquest celler de les Garrigues també s’ha avançat la collita, que es realitza de forma manual. Una vegada recol·lectat, el raïm es guarda en càmera i es premsa en fred el dia següent. Dels 230.000 litres que espera recollir Tomàs Cusiné, 64.000 seran de raïms blancs i la resta de negres. Les varietats negres més importants de la finca són Ull de Llebre, Merlot, Cabernet i Syrah; les blanques, Chardonnay, Macabeu, Sauvingon Blanc.
Per la seva part, Sergi Garcia, de La Gravera, destaca que en tres anys ja han rebut reconeixements tant per l’arquitectura i disseny del nou celler, com per les qualitats organolèptiques dels seus productes.
Les vinyes i el celler, com destaca Gracia, compten amb el certificat Ecològic (CCPAE), i l’empresa realitza verema manual i triple selecció de gra de raïm.Las altas temperaturas de las últimas semanas han obligado a gran parte de las bodegas de Lleida a adelantar su vendimia. Raimat, un año más, ha sido la primera finca en iniciar la recolección de su uva, el día 8 de agosto. Esta bodega leridana, con más de 2.000 hectáreas, ha sido una de las primeras bodegas en vendimiar de toda España. Entre otras, la Gravera de Alfarràs también adelantó su tercera vendimia comenzando el día 11 de agosto, Castell del Remei empezó el pasado martes día 23, mientras que Tomas Cusiné lo hizo el miércoles 24 de agosto.
Responsables de Castell del Remei explicaron que “el invierno ha sido seco y moderadamente frío, seguido de una primavera cálida con temperaturas medias muy por encima de las habituales durante el mes de abril. Julio, muy fresco, ha permitido que las plantas no detuvieran la actividad fotosintética y un final de agosto muy cálido ha acelerado la maduración, que ya era precoz por las temperaturas primaverales. Así pues, la vendimia ha llegado con un estado óptimo de la uva una semana antes de lo que es habitual”.
Respecto a la campaña de Tomás Cusiné, la gran novedad radica en que este año se vendimian por primera vez las últimas 3,5 hectáreas que los responsables plantaron en 2009 con uvas blancas. En las 30 hectáreas de esta bodega de Les Garrigues también se ha avanzado la cosecha, que se realiza de forma manual. Una vez recolectada la uva, ésta se guarda en cámara y se prensa en frío al día siguiente. De los 230.000 litros que espera recoger Tomás Cusiné, 64.000 serán de uvas blancas y el resto de negras. Las variedades tintas más importantes de la finca son Tempranillo, Merlot, Cabernet y Syrah, las blancas, Chardonnay, Macabeo, Sauvingon Blanco.
Por su parte Sergio García, de La Gravera, destaca que en tres años ya han recibido reconocimientos tanto por su arquitectura y diseño de la nueva bodega, como por las cualidades organolépticas de sus productos. Los viñedos y la bodega, como destaca García, cuentan con el certificado Ecológico (CCPAE), y la empresa realiza vendimia manual y triple selección de uva.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats