Celler Grapissó microvinificacions de muntanya al Penedès

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

cellergrapisso_vinyes

El Celler Grapissó fa petites vinificacions d’escumosos i vins tranquils monovarietals de muntanya sota la Denominació d’Origen Penedès al terme de La Llacuna, a una altitud entre els 600 i 700 metres.

En Lluís Salvador, fill de pagès, junt amb la seva companya Cristina Vila, han apostat “per fer vi de qualitat de les vinyes de casa nostra”. I tot i que a Cal Grapissó sempre s’havia fet vi a la masia; la idea d’aquesta parella és “elaborar vins buscant la màxima essència de les parcel·les, com a vins d’altura”. Així a Celler Grapissó només vinifiquen petits trossos de les parcel·les de sòls calcaris i arenosos, amb una mica d’argila per fer un ampli ventall de vins de qualitat.

El celler fa tot un ventall de microvinificacions d’escumosos i vins tanquils monovarietals.

Amb un total de 5.000 ampolles de petites produccions artesanals, elaborades i embotellades al mateix celler, en Lluís i la Cristina defensen vins de varietats 100% parellada, 100% cabernet sauvignon, 100% ull de llebre i 100% merlot. Així com elaboren escumosos d’entre 15 i 36 mesos de criança.

Entrada de raïm al Celler Grapissó.

Segons explica en Lluís “les vinyes d’altitud tenen l’efecte de dies assolellats i nits fresques, que sempre afavoreixen la qualitat del vi. Tenen un període de maduració més llarg donant uns aromes i sabors ben diversos i ben contrastats. Aquestes condicions climàtiques més difícils que té la vinya en aquesta altitud, s’aconsegueixen colors i sabors intensos en els vins”.

El Celler Grapissó programa diferents activitats enoturístiques al voltant del vi. Així, com organitzen maridatges amb els vins de la casa i formatges del territori.

NOTA: Article publicat amb el suport d’INCAVI.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats