Castell d’Encús s’assegura les 75 ampolles amb xarxes contra la pedraCastillo de Encús asegura las 75 botellas con redes contra la piedra

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Castell d’Encús espera assegurar-se aquest any 2013 una producció de 75.000 ampolles de vi, gràcies a la instal·lació de xarxes contra la pedra en totes les vinyes, segons explica Raül Bobet copropietari i director del celler.
Bobet, reconeix que les afeccions de pedregades que cada any pateix la zona és una variable que no havia previst i minvava quasi a la meitat, unes 40.000 ampolles, la producció del celler de muntanya. En total l’empresa ha invertit 200.000 euros per pal·liar aquest mal, diu Bobet.
La inquietud d’avançar-se o adaptar-se al canvi climàtic va portar aquest vinyater fins a Talarn a la recerca d’uns terrenys amb alçada i clima òptims per a fer uns vins marcats per una acidesa natural que facilita al vi una llarga guarda. En un tast vertical de cinc anyades diferents de l’Ekam (Riesling i Albariño), vam poder comprovar el llarg recorregut d’aquests vins que passen per uns trulls històrics cavats a la pedra natural del Castell d’Encús. Una fortalesa, governada pels monjos militars de Sant Joan de l’Hospital al segle XII.
L’actual gamma de vins de Castell d’Encús es completa amb el també vi blanc, Taleia; i els negres, Quest, Acusp i Thalarn.

Castillo de Encús espera asegurarse este año 2013 una producción de 75.000 botellas de vino, gracias a la instalación de redes contra la piedra en todas las viñas, según explica Raúl Bobet copropietario y director de la bodega.
Bobet, reconoce que las afecciones de granizadas que cada año sufre la zona es una variable que no había previsto y disminuía casi a la mitad, unas 40.000 botellas, la producción de la bodega de montaña. En total la empresa ha invertido 200.000 euros para paliar este mal, dice Bobet.
La inquietud de adelantarse o adaptarse al cambio climático llevó este viñador hasta Talarn en busca de unos terrenos con altura y clima óptimos para hacer unos vinos marcados por una acidez natural que facilita al vino una larga guarda . En una cata vertical de cinco añadas diferentes del Ekam (Riesling y Albariño), pudimos comprobar el largo recorrido de estos vinos que pasan por unos almazaras históricos cavados en la piedra natural del Castillo de Encús. Una fortaleza, gobernada por los monjes militares de San Juan del Hospital en el siglo XII.
La actual gama de vinos de Castell de Encús se completa con el también vino blanco, Taleia, y los negros, Quest, Acusp y Thalarn.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats