Casa Mercè de Fontdepou, un refugi gastronòmic a la Vall d’ÀgerCasa Mercè de Fontdepou, un refugio gastronómico en la Vall de Àger

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La parella formada per Mercè Camins i Josep Mercè donen vida, des de fa set anys, a Fontdepou, nucli de La Noguera que podem trobar a peu de la carretera que ens porta a Àger des de Balaguer. Al cor del Montsec, Mercè i Josep han sabut crear un refugi gastronòmic per a tots aquells amants de la bona cuina tradicional, sense estridències ni grans sofisticacions.
El repertori culinari de Camins destaca per tractar-se de cuina de temporada, molt respectuosa amb el paisatge i el producte autòcnon, sempre amb la impremta del seu toc personal.
Les arengades amb vinagreta de mel, les amanides de formatge de cabra o pernil d’ànec i parmesà, el pastís de verdures escalivades i botifarra negra o la corona de bacallà esqueixat són alguns del primers plats.
Conill a la cassola, fricandó, caragols a la gourmanda, truita de riu en escabetx de mel, bacallà amb crosta d’all i oli, confit d’ànec amb cireres, espatlla de corder al forn o perdiu a la vinagreta són les opcions de segon plat.
De la brassa, la parella Mercè-Camins ens ofereix xurrasco a l’argentina (amb chimichurri), corder amb escalivada, mitjana o filet de bou.
A la carta, constatem el compromís de Casa Mercè amb la cuina de la mel del Montsec, trobant diferents especialitats cuinades amb aquest producte. A l’hora de les postres, tornem a trobar el nèctar de les flors al gelat de mel o a la copa de mató i mel. També podem degustar el pastís de xocolata calenta, les ametlles torrades i garrapinyades, la mousse de xocolata blanca i cireres o les croquetes de xocolata.La pareja formada por Mercè Camins y Josep Mercè dan vida, desde hace siete años, a Fontdepou, núcleo de La Noguera que podemos encontrar a pie de la carretera que nos trae a Àger desde Balaguer. En el corazón del Montsec, Mercè y Josep han sabido crear un refugio gastronómico para todos aquellos amantes de la buena cocina tradicional, sin estridencias ni grandes sofisticaciones.
El repertorio culinario de Camins destaca por tratarse de cocina de temporada, muy respetuosa con el paisaje y el producto autóctono, siempre con la imprenta de su toque personal.
Las arengadas con vinagreta de miel, las ensaladas de queso de cabra o jamón de pato y parmesano, el pastel de verduras escalibadas y morcilla negra o la corona de bacalao “esqueixat” son algunos del primeros platos.
Conejo a la cazuela, fricandó, caracoles a la gourmanda, trucha de río en escabeche de miel, bacalao con costra de ajo y aceite, peladilla de pato con cerezas, hombro de cordero al horno o perdiz a la vinagreta son las opciones de segundos platos.
De la brasa, la pareja Mercè-Camins nos ofrece churrasco a la argentina (con chimichurri), cordero con escalibada, mediana o filete de buey.
A la carta, constatamos el compromiso de Casa Mercè con la cocina de la miel del Montsec, encontrando diferentes especialidades cocinadas con este producto. A la hora de los postres, volvemos a encontrar el néctar de las flores al helado de miel o a la copa de requesón y miel. También podemos degustar el pastel de chocolate caliente, las almendras tostadas y garrapiñadas, la mousse de chocolate blanco y cerezas o las croquetas de chocolate.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats