Barcelona Wine Week reunirà la principal oferta de vins de qualitat d’Espanya en la seva edició més gran

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

CP-220315-bww

Amb un ple total del seu espai expositiu, Barcelona Wine Week (BWW), que se celebrarà del 4 al 6 d’abril al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, es consolida com la trobada de referència del vi espanyol. Al voltant de 650 cellers espanyols i més de 60 Denominacions d’Origen Protegides participen a la seva segona edició, que posarà el focus en el negoci internacional i en la sostenibilitat i digitalització com a grans tendències de futur

Objectiu complert a poques setmanes de la celebració. La Barcelona Wine Week aconsegueix la plena ocupació del palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, 10.000 m2 de superfície expositiva neta, augmenta prop d’un 20% el nombre de cellers participants i un 50% la presència de segells de qualitat respecte a l’anterior edició. El certamen consolida així el lideratge de la seva proposta única, que aglutina una oferta de qualitat representativa de tota la diversitat geogràfica i varietal del vi a Espanya, vertebrada principalment per territoris.

Dins del saló, l’àrea BWW Lands creix un 30% respecte a la primera edició i reunirà bona part de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) espanyoles. Els que sumaran un major nombre de cellers seran DO Cava, DO Empordà, DO Jumilla, DO Montsant, DO Navarra, DO Penedès, DO Ribera del Duero, DO Roda, DO Terra Alta, DO Ca Rioja i DO Ca Priorat. En aquest espai estructurat per segells de qualitat podran trobar-se tant petits cellers com grups consolidats de la talla de Família Torres, Cellers Pinord, Abadal, Grup Enate o José Pariente.

Per la seva banda, BWW Brands concentrarà algunes de les marques vinícoles més emblemàtiques i reconegudes, juntament amb empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis per al sector del vi. Protos, Marquès de l’Atri, Perelada o el grup Freixenet són alguns dels grans cellers que s’estrenaran com a expositors del, mentre que repeteixen participació Araex, Juvé&Camps, Matarromera, Cellers Manzanos, Iguazú Vinos i Vermuts Miró, entre d’altres.

“Estem davant d’una gran edició que ha rebut el suport d’empreses vitivinícoles, segells de qualitat i institucions del sector. Reunirem la major oferta de vins de qualitat a Espanya amb l’objectiu de fomentar el negoci i l’obertura de nous mercats, i ajudar així un sector en un moment clau per abordar els seus grans reptes i oportunitats de futur”, assegura Javier Pagés, president de BWW i de la DO Cava.

D’esquerra a dreta: Ferran Centelles, Marta Macías, J. Antoni Valls, María Naranjo i Javier Pagés

Empenta internacional
En aquest sentit, Barcelona Wine Week impulsa la seva clara vocació internacional contribuint a la reactivació del mercat del vi propiciant la culminació de negocis i afavorint-ne l’exportació. Per això, mitjançant el programa Hosted Buyers, visitaran el saló per reunir-se amb els expositors prop de 350 compradors internacionals de vi procedents de 40 països, principalment d’Europa, Llatinoamèrica i Amèrica del Nord. Es tracta de grans prescriptors pertanyents a empreses distribuïdores, importadores i cadenes de supermercats la presència dels quals al certamen donarà lloc a més de 4.000 reunions de negocis amb les empreses expositores. Amb ells, també hi assistiran 1.300 compradors nacionals pertanyents a la gran distribució, el retail o els punts de venda especialitzats.

La sostenibilitat, protagonista de ponències i tasts
Les varietats autòctones com a referents d’una viticultura sostenible seran l’eix principal de gran part de les activitats que tindran lloc a BWW Hub, l’àrea on, de la mà de prop de 80 experts, se succeiran més de 30 sessions orientades a potenciar les experiències formatives i sensorials lligades al vi, algunes de les quals també estaran enfocades al negoci.

Els Master of Wine Pedro Ballesteros i Sarah Jane Evans; els cellerers Miguel A. i Mireia Torres, Carlos Moro, Mauricio González Gordon i Núria Altés; els sommeliers Ferran Centelles i Giorgia Scaramella i el catedràtic en viticultura de la Universitat de La Rioja, Fernando Martínez de Toda, entre d’altres, debatran sobre sostenibilitat al món del vi i participaran en tasts i ponències.

Tots els assistents al saló podran gaudir de ‘Wine Tasting Journey / Hidden grapes’, una barra de vins de 47 varietats autòctones minoritàries, algunes d’elles tan curioses i poc conegudes com a brunyal, caiño blanc, mizancho, moneu, garnatxa peluda o tortosí. En aquest ampli espai d’autocats es podran degustar 57 referències acuradament seleccionades de petites produccions, moltes de les quals són difícils de trobar al mercat.

Enoturisme i digitalització
L’enoturisme 4.0, la digitalització, la innovació i les oportunitats de negoci seran altres temes centrals de les sessions programades a BWW Hub, en què intervindran reconeguts experts com el president de Chartier World LAB Barcelona, François Chartier; el Màster of Wine Frank Smulders; els autors de guies José Peñín, Andrés Proensa i Lluís Tolosa; els sommeliers María José Huertas i Zoltan Nagy; i el director general de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, Rafael del Rey.

Així mateix, BWW Gastronomy serà l’espai on es posarà en valor el vi a la restauració a través de les seves propostes de maridatges: se serviran un total de 27 referències de vins –entre els quals hi haurà blancs, negres, rosats, escumosos i dolços–, que maridaran amb els seus respectius 27 platerets. Cadascun dels tres dies de saló es proposaran nou maridatges diferents.

Paral·lelament, de l’1 al 8 d’abril, el programa BWW Likes the City involucrarà diversos establiments de restauració, hostaleria, botigues especialitzades i espais culturals repartits per la ciutat de Barcelona, que mostraran la seva complicitat amb el món del vi oferint tasts, degustacions, maridatges i altres experiències tant als professionals que visitin la fira com als ciutadans interessats en la cultura vinícola.

Alguns dels establiments i centres culturals que s’han adherit a aquesta iniciativa són MOCO Museum, Bar Treze, Lapso Studios i Restaurant Colella. A més, en el marc de BWW Likes the CIty tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards i la celebració de la G-Night, la gran festa de la garnatxa.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats