Anxoves de L’EscalaAnchoas de L’Escala

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El poble pesquer de L’ Escala, a l’ Alt Empordà, ha estat de sempre un lloc privilegiat per a la pesca de l’anxova, per això i, des de temps immemorials, tenen fama les salaós que s’elaboren amb aquest peix.
A partir d’anxoves fresques seleccionades, salades i aromatitzades amb herbes i altres espècies i condiments autoritzats, es produeix aquesta salaó que ha de tenir un període de maduració i curació de dos mesos com a mínim, abans de ser envasada. Es comercialitza en envasos amb sal, tal i com s’ha conservat inicialment, o bé ja netejades i posades en pots de vidre amb oli, i a punt per a menjar.
El moment òptim per a la pesca de l’anxova són els mesos de juliol a setembre, quan l’aigua està menys freda. Un cop envasades, es conserven amb totes les seves propietats durant uns sis mesos. El pueblo pesquero de L’Escala, en el Alt Empordà, ha sido siempre un lugar privilegiado para la pesca de la anchoa, por eso y, desde tiempos inmemoriales, tienen fama las salazones que se elaboran con este pescado.
A partir de anchoas frescas seleccionadas, saladas y aromatizadas con hierbas y otras especies y condimentos autorizados, se produce esta salazón que tiene que tener un periodo de maduración y curación de dos meses como mínimo, antes de ser envasada. Se comercializa en envases con sal, tal y como se ha conservado inicialmente, o bien ya limpias y puestas en botes de vidrio con aceite, y a punto para comer.
El momento óptimo para la pesca de la anchoa son los meses de julio a septiembre, cuando el agua está menos fría. Una vez envasadas, se conservan con todas sus propiedades durante unos seis meses.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats