Antoni Rubies es trasllada al local de La Barretina

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150924n2El xef lleidatà, Antoni Rubies, trasllada la seva arrosseria al local de l’històric restaurant “La Barretina” que va tancar portes aquest estiu. Després de les reformes pròpies de la mudança, Rubies obre portes demà divendres.
Antoni Rubies, nascut a Lleida (1974) va estudiar cuina a l’Escola d’Hoteleria de Les (Val d’Aran) i La Barretina va ser el seu primer lloc de treball una vegada finalitzat el seu període de formació. Per aquesta raó, el trasllat a aquest emblemàtic espai “és molt emocionat per a mi, perquè guardo un record amb molta estima per l’Aixut i la seva família”, explica Rubies.
El xef lleidatà va inaugurar l’arrosseria que porta el seu nom el 2011, a la mateixa localitat d’Artesa de Lleida, i en aquests anys ha consolidat una clientela fidel a la seva oferta de menú diari i de menú d’arròs, una proposta que inclou entrants de la casa per compartir i un ampli ventall d’arrossos. Rubies també incorpora a la seva oferta habitual alguns dels seus plats estrella com els raviolis de botifarra negra o el risotto de trompetes negres i caragols.
El cuiner ponentí va iniciar-se en aquest món, amb només 16 anys, quan va començar a treballar d’aprenent de cambrer al restaurant Tips de Lleida. Quan encara es formava com a cuiner, va guanyar el segon premi de cuina Exponomic 1992, seguint la seva formació a la Vall d’Aran on va exercir d’ajudant de cuina a Casa Irene d’Arties (amb una estrella Michelin) i on va adquirir molts coneixements, especialment de cuina francesa. Va continuar el seu aprenentatge a l’Hotel Condes de Urgel de Lleida amb el xef Valeriano Iglesias, obtenint el 1996, el primer premi del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí.
Després del seu pas pels fogons de La Barretina, Rubies va desenvolupar la seva cuina més personal al restaurant Flor de Lis de Lleida, fent d’aquest establiment una referència gastronòmica local. Antoni Rubies,

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats