[:ca]Alfarràs promociona la gastronomia de la truita de riu amb dos concursos de cuina[:es]Alfarràs promociona la gastronomía de la trucha de río con dos concursos de cocina[:en]Alfarràs promotes the cuisine of river trout with two cooking contests[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160331TruitaRiuConcursos

[:ca]L’Ajuntament d’Alfarràs i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida organitzen dos concursos de cuina amb truita de riu per a alumnes del centre lleidatà i professionals i aficionats en general, pels dies 6 i 16 d’abril, respectivament, en el marc de les activitats de la 5a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs que es desenvoluparà entre els dies 15 i 17 d’abril. La primera competició se celebrarà a l’Escola d’Hoteleria; mentre que “el segon duel gastronòmic tindrà lloc a la plaça Sant Pere d’Alfarràs en el que serà tot un espectacle de cuina en directe”, segons explica el cuiner del restaurant Malena, Xixo Castaño, que presidirà el Jurat d’aquest segon concurs.

L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, ha destacat la importància de la promoció de la cuina de la truita de riu pel seu municipi “pel fet que Alfarràs fa de la gastronomia de la truita de riu i el préssec, línies bàsiques en la promoció econòmica i turística del poble”. Mentre que Gregori Canalias, director de l’Escola d’Hoteleria considera clau que “els futurs professionals de la restauració lleidatana coneguin el producte local, com és el cas de la truita de riu”. Mateu Blanch, cuiner de La Boscana, i també col·laborador de la mostra gastronòmica i organitzador de la prova professional, recorda que “la inscripció electrònica finalitza el dia 12 d’abril a les 14.00 hores i es poden consultar les bases de participació del concurs a la pàgina web
ajuntamentalfarras.cat”.

El concurs escolar convocarà els deu autors de les millors receptes seleccionades pel centre durant el matí del dimecres 6 d’abril perquè puguin cuinar i defensar les seves propostes davant un jurat que estarà format per: Ramon Solsona, secretari general de la Federació d’Hostaleria; Gregori Canalies, director de l’Escola d’Hoteleria; el cuiner Ivan Pascual de Cal Gummer; i el periodista i cronista gastronòmic Rafa Gimena de Como Pomona. Es premiaran tres cuiners amb els Gabinets professionals: Peixater d’or, Peixater d’Argent i Peixater de Bronze. Així mateix, els tres guanyadors d’aquesta competició escolar tindran un lloc per a la final del concurs professional i popular del dissabte, dia 16 d’abril, a Alfarràs.

Pel que fa al concurs per a professionals i aficionats, l’organització seleccionarà deu receptes presentades per cada categoria que competiran per tres premis. El premi professional serà un diploma i un dinar per a dues persones al restaurant Malena, guardonat amb estrella Michelin; el premi de la categoria popular serà un diploma i un dinar per a dues persones al Restaurant El Dien. També i haurà un premi per a la recepta considerada més creativa consistent en diploma i 2 menús al restaurant Food & Drink.
[:es]El Ayuntamiento de Alfarràs y la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida organizan dos concursos de cocina con trucha para alumnos del centro leridano y profesionales y aficionados en general, para los días 6 y 16 de abril, respectivamente, en el marco de las actividades de la 5ª Muestra Gastronómica de la Trucha de Río de Alfarràs que se desarrollará entre los días 15 y 17 de abril. La primera competición se celebrará en la Escuela de Hostelería; mientras que “el segundo duelo gastronómico tendrá lugar en la plaza San Pere de Alfarràs en lo que será todo un espectáculo de cocina en directo”, según explica el cocinero del restaurante Malena, Xixo Castaño, que presidirá el Jurado de este segundo concurso.

El alcalde de Alfarràs, Kleber Esteve, ha destacado la importancia de la promoción de la cocina de la trucha por su municipio “debido a que Alfarràs hace de la gastronomía de la trucha y el melocotón, líneas básicas en la promoción económica y turística del pueblo”. Mientras que Gregorio Canalias, director de la Escuela de Hostelería considera clave que “los futuros profesionales de la restauración leridana conozcan el producto local, como es el caso de la trucha”. Mateu Blanch, cocinero de La Boscana, y también colaborador de la muestra gastronómica y organizador de la prueba profesional, recuerda que “la inscripción electrónica finaliza el día 12 de abril a las 14.00 horas y se pueden consultar las bases de participación del concurso en la página web ajuntamentalfarras.cat “.

El concurso escolar convocará a los diez autores de las mejores recetas seleccionadas por el centro durante la mañana del miércoles 6 de abril para que puedan cocinar y defender sus propuestas ante un jurado que estará formado por: Ramon Solsona, secretario general de la Federación de Hostelería ; Gregorio Canalies, director de la Escuela de Hostelería; el cocinero Ivan Pascual de Cal Gummer; y el periodista y cronista gastronómico Rafa Gimena de Como Pomona. Se premiarán tres cocineros con los Gabinetes profesionales: Pescadero de oro, Pescadero de Plata y Pescadero de Bronce. Asimismo, los tres ganadores de esta competición escolar tendrán un lugar para la final del concurso profesional y popular del sábado, día 16 de abril, en Alfarràs.

En cuanto al concurso para profesionales y aficionados, la organización seleccionará diez recetas presentadas por cada categoría que competirán por tres premios. El premio profesional será un diploma y una comida para dos personas en el restaurante Malena, galardonado con estrella Michelin; el premio de la categoría popular será un diploma y una comida para dos personas en el Restaurante El Dien. También habrá un premio para la receta considerada más creativa consistente en diploma y 2 menús en el restaurante Food & Drink.[:en]The Town Hall of Alfarràs and the School of Hospitality and Tourism of Lleida have organized two different cuisine competitions involving the river trout (for students and professional cooks) which will be held next 6 and 16 April, respectively, in the framework of the activities of the 5th Gastronomic Show of the river Trout of Alfarràs which will take place between 15 and 17 April. The first competition will be held at the School; while “the second gastronomic duel will take place in San Pere square of Alfarràs where a live cooking show will take place”, says the chef of Malena restaurant, Xixo Castaño, who will chair the jury of this second contest.

The Mayor of Alfarràs, Kleber Esteve, pointed out the importance of promoting cooking trout for his town “because Alfarràs makes the cuisine of trout and peach as the base of its economy and tourist promotion”. Gregori Canalias, director of the School of Hospitality considers that “professionals to be of the restoration of Lleida have to know the local product, such as trout.” Mateu Blanch, chef of the Boscana restaurant insisted on that “the electronic registration ends on April 12 at 14.00 pm and that the rules of participation the competition may be consulted on the ajuntamentalfarras.cat website”.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats