450 assistents consoliden Lagravera Fest en la seva segona edició

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

72380173-F8BA-4A79-933B-A118E72418B8

“Unes 450 persones assisteixen avui a la Lagravera Fest consolidant la proposta que organitza aquest celler d’Alfarràs en la seva segona edició”, explica avui a Vinya Núria, Pilar Salillas, directora i enòloga de Lagravera. Un dels aspectes més valorats pels assistents, segons destaca Salillas, “ha estat la completa i variada proposta de concerts, vins i productes gastronòmics”. Consell Comarcal del Segrià, Ajuntament d’Alfarràs, Ajuntament d’Algerri i Diputació de Lleida, han col·laborat amb el festival.

Entre la proposta gastronòmica, els “graveros”, tal com la Pilar anomena els seguidors i amics del celler, s’han trobat la Kombucha La Fresca; les carns de Pla-Oví, ovelles que pasten i cuiden les vinyes de Lagravera; el suc de raïm ecològic de Mostatxo; les croquetes de Jarana Gourmet; o els wraps i creps de Food & Roll. Unes tapes i degustacions que també han comptat amb el pernil de Lo Pernil de Ponent o el steak tartar de Cal Sargaire; o un producte sa i sostenible com Organa Espirulina. Mentre que l’enoteca sobre rodes The Wine Truck, ha ofert tot ventall de maridatges amb els vins blancs i negres de Lagravera: Onra, Cíclic, Natural, Dolç de Solera o del singular projecte La Pell.

Pel que fa al programa musical, la vetllada s’ha iniciat amb Segon Passeig. Tot seguit, ha pujat a l’escenari Carlota Flanuer; i tancava la roda de concerts la formació Selva Nua. L’acompanyament musical de Lagravera Fest finalitzà amb una sessió amb la dj Eli Kapowski. 

Visita a la vinya i tast de vins matinal

El Lagravera Fest, ha inclòs una visita matinal guiada a la vinya amb el tast de dos vins del celler. Unes trenta persones han participat en aquesta activitat.

‘Glamping’, acampada amb comoditats

La possibilitat d’acampar una nit de ‘glamping’ entre vinyes ha estat la gran novetat de la presentació de Lagreva Fest. “Una proposta que està sent molt bon rebuda”, explicà Salillas. La fórmula de ‘glampling’, acampada amb glamur o comoditats, que ofereix Lagravera Fest ha inclòs allotjament per a dues persones o grups de tres o quatre amb servei d’esmorzar inclòs.

Vinya Núria, agricultura biodinàmica

Vinya Núria, al terme d’Algerri, a l’altra banda del riu Noguera Ribagorça, per davant del terme d’Alfarràs que acull el celler Lagravera (DO Costers del Segre i membre de la Ruta del Vi de Lleida), és la parcel·la que ocupava l’antiga gravera que dona nom al celler. Aquesta parcel·la, junt amb la resta del vinyer de Lagravera, és l’única de la Denominació de Costers del Segre tractada sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i té la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats referents.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats