Lo Ponts marida cuina de la tòfona amb Batlliu de Sort

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Sentants, Eugeni Inglavaga, Josep i Josep MAria Vilella. En Drets, Ramon Gaspà i Josep Maria Rabasa.
  • V Sopar de Maridatge amb Tòfona de la Baronia de Rialb

El restaurant Lo Ponts de Ponts, va celebrar ahir divendres, dia 4 de març, el V Sopar de Maridatge amb Tòfona de la Baronia de Rialb; escollint per aquesta edició els vins del Pirineu i la Conca de Tremp del Celler Batlliu de Sort. Els productors de tòfona Eugeni Inglavaga, Josep i Josep Maria Vilella, el cellerer pallarès Josep Maria Rabasa i el xef Ramon Gaspà van comentar menú, producte i vins durant la vetllada.

Els participants en aquest sopar pantagruèlic van poder degustar fins a set degustacions començant pels aperitius Llamàntol de cua blava, crema de mongeta del ganxet i fumet de galera; i Coca de mantega trufada. Que es van harmonitzar amb el vi blanc Pantigana, elaborat a Sort amb raïms de garnatxa blanca i macabeu de la Conca de Tremp.

L’àpat va seguir amb Ou eco, cremós de patata trufat, xipironet de platja i cansalada, on la cremositat de l’ou i la patata va casar amb la frescor del Biu Blanc (85% riesling i 15% viognier) procedent de parcel·les de sort a més de 900 metres d’altitud. Un vi amb criança amb les seves mares fines en dipòsit d’acer inoxidable.

Tot seguit, la cuina del xef Ramon Gaspà i el seu equip va buscar maridar el vi negre Salvavides (ull de llebre, merlot, garnatxa) amb dos plats diferents. Primer, amb el Caneló de rostit amb beixamel trufada; i tot seguit amb un Arròs de ceps i tòfona i formatge cremós.

Com a darrer plat salat, Lo Ponts va optar per un Guisat trufat de cua de vedella de Cal Tomàs i camagrocs que es va regar amb el monovarietal de pinot noir Biu negre, també elaborat amb raïms d’aquesta varietat ubicats a alta muntanya.

El Mató de Tòrrec trufat i la torradeta cremosa i les trufes de sobretaula amb el cafè, van posar el punt dolç de l’àpat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats