Marimar Estate celebra els 25 anys del seu vi La Masia Pinot Noir

Comparteix:

Redacció

Redacció

210330torres01

Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres, quarta generació de la Família Torres, presenta l’anyada 2017 de La Masia Pinot Noir amb la que celebra el 25è aniversari d’aquest emblemàtic vi negre. Va néixer el 1992, el mateix any en què Marimar inaugurava el seu celler construït a imatge d’una masia catalana, publicava el seu segon llibre de cuina titulat ‘La cuina catalana’ i es disputaven els Jocs Olímpics a Barcelona.


Marimar va plantar la pinot noir el 1988 a l’estil europeu, amb una densitat de ceps per hectàrea quatre vegades més gran que la californiana, buscant rendiments més baixos per afavorir el desenvolupament d’aromes més refinades i concentrades. La vinya de vuit hectàrees, que va batejar amb el nom de Don Miguel en honor al seu pare, està situada al Green Valley, la zona més freda i amb més boira del Russian River Valley, a només 15 km de l’Oceà Pacífic, idònia per al cultiu d’aquesta varietat.
Les vinyes de Marimar Estate es cultiven de manera ecològica des del 2003 amb certificat orgànic atorgat per CCOF (California Certified Organic Farmers) fins al 2016. El 2017, el celler va obtenir la certificació de sostenibilitat que concedeix la California Sustainable Winegrowing Alliance, que contempla no només les pràctiques orgàniques, sinó l’ecosistema creat a tota la propietat, unint l’eficiència econòmica, l’equitat social i l’equilibri ecològic.


La Masia Pinot Noir ha mantingut la seva essència al llarg d’aquests 25 anys. Cada parcel·la i clon –es cultiven quatre clons diferents de la varietat– es vinifiquen per separat en petites tines d’acer inoxidable i després envelleixen en botes de roure francès. El resultat és un vi intens i elegant, amb tanins sedosos i un roure ben integrat que li auguren un llarg potencial d’envelliment.
Aquest va ser el segon vi que va elaborar Marimar Torres a Califòrnia, després del Chardonnay, però no va ser fins el 2006 que va incorporar el nom de ‘La Masia’ a l’etiqueta, en al·lusió al celler d’inspiració catalana, per diferenciar-se dels nous vins que introduïa al mercat.


Sobre Marimar Estate
Marimar Estate és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. Actualment, cultiva 32 hectàrees repartides en dues vinyes pròximes a l’Oceà Pacífic, a les denominacions de Sonoma Coast i Russian River Valley, batejades com a Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares. El celler compta amb la certificació de sostenibilitat que atorga la California Sustainable Winegrowing Alliace. A Espanya, Marimar Estate comercialitza vuit referències: els pinot noir La Masia, Mas Cavalls, Cristina, el rosat Rosaleda i l’escumós Blanc de Noirs, els chardonnays Acero i La Masia, i Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles en sòl americà.

www.marimarestate.com


Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats