Tast popular d’ous ferrats i “olla ferroviària” a Sant Guim de FreixenetCata popular de huevos fritos y “olla ferroviaria” en Sant Guim de Freixenet

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’organització de la Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet obrirà demà, 9 de juny, la festa amb un esmorzar popular consistent en dos ous ferrats per a 2.000 persones .

L’inici de l’activitat està previst que comenci a les 9.00 hores del matí i es perllongarà fins les 11.00 hores, aproximadament. Passat el matí, la gastronomia serà la protagonista un cop més al migdia, quan els Amics del Ferrocarril de Mataporquera (Cantàbria) oferiran, a les 13.30 hores, un àpat típic d’antics maquinistes i fogoners: “l’olla ferroviària”, per a unes 500 persones.
L’elaboració d’aquest plat es podrà veure durant dues hores i mitja; antigament es feia al vapor, dins de la locomotora o amb llenya i carbó, al darrer vagó. El plat inclou patates, carn estofada, tomàquet i pebrot verd, entre altres ingredients.

La jornada festiva es completarà amb tot un programa d’exposicions, mercats i exhibicions.La organización de la Feria del Huevo de Sant Guim de Freixenet abrirá mañana, 9 de junio, la fiesta con un almuerzo popular consistente en dos huevos fritos para 2.000 personas .

El inicio de la actividad está previsto que empiece a las 9.00 horas de la mañana y se prolongará hasta las 11.00 horas, aproximadamente. Pasada la mañana, la gastronomía será la protagonista una vez más a mediodía, cuando los Amigos del Ferrocarril de Mataporquera (Cantabria) ofrecerán, a las 13.30 horas, una comida típica de antiguos maquinistas y fogoneros: “la olla ferroviaria”, para unas 500 personas.
La elaboración de este plato se podrá ver durante dos horas y media; antiguamente se hacía al vapor, dentro de la locomotora o con leña y carbón, en el último vagón. El plato incluye patatas, carne estofada, tomate y pimiento verde, entre otros ingredientes.

La jornada festiva se completará con todo un programa de exposiciones, mercados y exhibiciones.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats