Schloss Johannisberg, els vins del Rheingau amb més històriaSchloss Johannisberg, los vinos del Rheingau con más historia

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Des la carretera que comunica els diferents nuclis del Rheingau a la ribera del riu, descobrim –a l’alçada de Geisenheim– el monestir i palau Schloss Johannisberg dominant un turó envoltat de vinyes vigilant el pas del riu. En l’actualitat observem uns edificis fruit de la reconstrucció dels anys 60 dels originals, que van ser bombardejats a la Segona Guerra Mundial, però estem davant del primer celler conegut a la regió. Lluís el Pietós, fill de Carlo Magno, documenta les vinyes de la zona l’any 817. Els francs porten fins a la zona una comunitat benedictina que fundarà l’actual monestir amb el nom de Bischofsberg l’any 1100; i cap al 1130 es refundarà com a Johannisberg en honor a Sant Joan.
Avui, aquest celler independent del monestir annex és una referència en l’elaboració de vins riesling.

Schloss Johannisberg elabora vins amb diferents gammes de preus i tipus d’elaboració. Així, les pròpies denominacions fan que les etiquetes siguin una mica complicades pels que no parlem alemany. El celler diferencia la qualitat i tipus dels seus vins amb grups d’etiquetes de colors diferents. Així, els Gelblack (QbA) tenen l’etiqueta de color groc; el Rotlack, tipus Kabinett, roja; de color verd els Grünlack Spätlese; de color argent els Silberlack Gewächs; de color rosa els Rosalack Ausles; rosa i daurat els Rosa-Goldlack Beerenauslese; porten etiqueta daurada els Goldlack Trockenbeerenauslese; i finalment els d’etiqueta blava, els Blaulack, són Eiswein.

Una gran oportunitat per conèixer aquestes famílies de productes és el mercat de primavera que celebra el celler durant alguns caps de setmana de març. Aquest dies, els visitants poden tastar tots els vins en què estiguin interessats per un preu de cinc euros. La mostra es complementa amb una zona de degustació d’entrepans de salsitxes i patates.

El celler també compta amb una enoteca, servei de bar i restaurant per degustar un dinar amb vistes a les vinyes i el riu. Però la sala per excel·lència del celler és “la biblioteca soterrada” on, com si fos la càmera del tresor, es conserva una impressionant col·lecció de vins.

Desde la carretera que comunica los diferentes núcleos del Rheingau a la ribera del río, descubrimos –a la altura de Geisenheim– el monasterio y palacio Schloss Johannisberg dominando un cerro rodeado de viñas vigilando el paso del río. En la actualidad observamos unos edificios fruto de la reconstrucción de los años 60 de los originales, que fueron bombardeados a la Segunda Guerra Mundial, pero estamos ante la primera bodega conocida en la región. Lluís el Piadoso, hijo de Carlo Magno, documenta las viñas de la zona en 817. Los francos traen hasta la zona una comunidad *benedictina que fundará el actual monasterio con el nombre de Bischofsberg en 1100; y hacia el 1130 se refundará como Johannisberg en honor a San Juan.

Hoy, esta bodega independiente del monasterio anejo es una referencia en la elaboración de vinos riesling.

Schloss Johannisberg elabora vinos con diferentes gamas de precios y tipos de elaboración. Así, las propias denominaciones hacen que las etiquetas sean un poco complicadas por los que no hablamos alemán. La bodega diferencia la calidad y tipo de sus vinos con grupos de etiquetas de colores diferentes. Así, los Gelblack (QbA) tienen la etiqueta de color amarillo; el Rotlack, tipo Kabinett, roja; de color verde los Grünlack Spätlese; de color plata los Silberlack Gewächs; de color rosa los Rosalack Ausles; rosa y dorado Rosa-Goldlack Beerenauslese; traen etiqueta dorada los Goldlack Trockenbeerenauslese; y finalmente los de etiqueta azul, los Blaulack, son Eiswein.

Una gran oportunidad para conocer estas familias de productos es el mercado de primavera que celebra la bodega durante algunos fines de semana de marzo. Este días, los visitantes pueden probar todos los vinos en que estén interesados por un precio de cinco euros. La muestra se complementa con una zona de degustación de bocadillos de salchichas y patatas.

La bodega también cuenta con una enoteca, servicio de bar y restaurante para degustar una comida con vistas a las viñas y el río. Pero la sala por excelencia de la bodega es “la biblioteca sepultada” donde, como si fuera la cámara del tesoro, se conserva una impresionante colección de vinos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats