Paelles amb bona pinta i millor gust a CappontPaellas con buena pinta y mejor gusto en Cappont

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El tàndem Julio Miró-Salvador Antequera i Ginés González van ser els mestres de cerimònies de les paelles guanyadores del concurs de les Festes de Cappont, el passat divendres dia 23 de juny. Amb aquesta edició, la família de la Torre Caballero (Restaurant Rias Baixas) organitzà la mostra culinària per dissetena vegada coincidint amb les festes del barri que se celebren per Sant Joan. Miró i Antequera van dirigir el foc que va destacar pel seu gust mentre que l’equip de Gonzàlez va triunfar per l’acurada presentació de la paella.
Pel que fa al gust, el plat preparat per la colla de José Reyes va ser el segon classificat i el grup d’Antònia Caballero, tercer.
D’altra banda, en la classificació de presentació, l’arròs de Julio Sans va ser segon i la paella d’Antònia Caballero, tercera.
Un total de nou colles, de particulars i entitats com el Col·lectiu Cultural Cappont o el Centre Andaluz Cultural Terraferma, es van donar cita al carrer Trinitaris des de la tarda per preparar el foc, els diferents ingredients i i el sofregit d’aquestes paelles. Precisament una de les normes més importants del concurs és que tot el plat s’ha de prepar al carrer dins de l’horari de concurs, per la qual cosa no es pot portar res prèviament cuit, com sofregit o fumet.
Així els participants van començar a encendre el foc per la tarda, van pelar i tallar les verdures, així com dauraren les carns i el peix que cadascun va voler utilitzar. Les paelles resultants foren molt diferents, totes fruit de la festa i de la bona estona que van passar cuiners i ajudants. Fins i tot un grup es va decidir per un impressionant arròs caldós amb llamàntol, que no va ser valorat pel jurat com una paella, però va fer les delícies dels qui el van poder tastar.
El jurat va comptar amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín; el president de l’Associació de Veïns de Cappont, Francesc Castells; i el president del Centre Cultural Andaluz Terraferma, Antonio Estévez, entre altres representants d’entitats i empreses col·laboradores del concurs. A més dels trofeus i els lots de productes per a tots els participants, el guanyadors van aconseguir dos viatges.
En darrer lloc, cal destacar una any més l’entrega i bona organització de Mariano de la Torre, Maria Jesús Caballero, el seus fills Lluís i Òsca i tot l’equip del Restaurant Rias Baixas, que van tornar a fer possible el concurs de paelles amb la il·lusió de la primera vegada.
El tándem Julio Miró-Salvador Antequera y Ginés González fueron los maestros de ceremonias de las paellas ganadoras del concurso de las Fiestas de Cappont, el pasado viernes día 23 de junio. Con esta edición, la familia de Torre Caballero (Restaurante Rias Baixas) organizó la muestra culinaria por decimoséptima vez coincidiendo con las fiestas del barrio que se celebran por San Juan. Miró y Antequera dirigieron el fuego que destacó por su gusto mientras que el equipo de González triunfó por la cuidadosa presentación de la paella.
En cuanto al gusto, el plato preparado por la peña de José Reyes fue el segundo clasificado y el grupo de Antònia Caballero, tercero.
Por otro lado, en la clasificación de presentación, el arroz de Julio Sans fue segundo y la paella de Antònia Caballero, tercera.
Un total de nueve peñas, de particulares y entidades como el Colectivo Cultural Cappont o el Centro Andaluz Cultural Terraferma, se dieron cita a la calle Trinitaris desde la tarde para preparar el fuego, los diferentes ingredientes y y el sofrito de estas paellas. Precisamente una de las normas más importantes del concurso es que todo el plato se tiene que preparar en la calle dentro del horario de concurso, por lo cual no se puede traer nada previamente cocido, como sofrito o fumet.
Así los participantes empezaron a encender el fuego por la tarde, pelaron y cortar las verduras, así como doraron las carnes y el pescado que cada uno quiso utilizar. Las paellas resultantes fueron muy diferentes, todas fruto de la fiesta y del buen rato que pasaron cocineros y ayudantes. Incluso un grupo se decidió por un impresionante arroz caldoso con bogavante, que no fue valorado por el jurado como una paella, pero hizo las delicias de quienes lo pudieron probar.
El jurado contó con la participación del presidente de la Diputación de Lleida, Isidre Gavín; el presidente de la Asociación de Vecinos de Cappont, Francesc Castells; y el presidente del Centro Cultural Andaluz Terraferma, Antonio Estévez, entre otros representantes de entidades y empresas colaboradoras del concurso. Además de los trofeos y los lotes de productos para todos los participantes, los ganadores consiguieron dos viajes.
En último lugar, hay que destacar una año más lo entrega y buena organización de Mariano de la Torre, Maria Jesús Caballero, el suyos hijos Lluís y Òsca y todo el equipo del Restaurante Rias Baixas, que volvieron a hacer posible el concurso de paellas con la ilusión de la primera vez.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats