Mig centenar d’entitats impulsen la Ruta del Vi de LleidaMedio centenar de entidades impulsan la Ruta del Vino de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Associació de la Ruta del Vi de Lleida, un ens integrat per 55 entitats, es va presentar el passat divendres a la Seu Vella amb el principal objectiu de gestionar la ruta del vi, que està previst que es posi en marxa aquest mateix any, segons es va explicar durant l’acte de presentació que va comptar amb la presència de diferents alcaldes del territori de Lleida i la Denominació d’Origen Costers del Segre.
Integren inicialment la nova associació 22 cellers, 7 hotels, 4 associacions, una enoteca, 15 restaurants, els Ajuntaments de Lleida, l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, l’Ajuntament de Talarn i el de Tremp, el Consell Regulador DO Costers del Segre i l’Oficina de Turisme de Lleida.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va presidir la presentació, va assegurar que la creació de la Ruta del Vi “és un reconeixement al bon vi que es fa a Lleida, a la qualitat dels nostres productes i una oportunitat per a un conjunt de sectors, des dels cellers a la restauració”.
L’alcalde va remarcar que amb accions com aquesta s’aposta per un nou turisme, per aquell turisme de qualitat que promou la cultura i la natura enfront al model de turisme de sol i platja.
La ruta del vi de Lleida està en procés de certificació amb l’objectiu que es posi en marxa aquest mateix any i suposarà una oferta integrada de recursos i serveis turístics d’interés de la zona vitivinícola de la DO Costers del Segre. La despesa mitjana dels turistes que segueixen les rutes del vi i l’enoturisme és d’uns 117 euros per dia.
L’impuls de l’enoturisme a Lleida té com a objectiu desenvolupar un turisme sostenible d’alt nivell a totes les comarques productores de vi, que estan situades a la meitat sud de la província. Així com incrementar l’activitat econòmica amb noves activitats. De cara a les empreses, les rutes del vi i la potenciació de l’enoturisme suposen generar una nova via d’ingressos complementaris pels Cellers i un increment en la xifra de negoci d’Allotjaments, Restaurants i botigues.
Les Rutes del Vi d’Espanya són un producte turístic regulat pel l’Administració pública i ACEVIN que requereix de la coordinació en la gestió dels sectors privat i públic.
L’Ajuntament de Lleida, com a administració local d’una zona amb Denominació d’Origen (DO Costers del Segre), ha liderat la implementació de la Ruta del Vi de Lleida.

Festa del vi novell

Una de les primeres accions que emprèn l’Associació de la Ruta del Vi de Lleida és la creació de la Festa del Vi novell al mes d’octubre. Amb aquesta celebració es reconverteix la festa de la verema, que se celebrava tradicionalment al setembre. La nova festa se celebrarà el 25 d’octubre als Camps Elisis de Lleida i comptarà amb un espai obert amb la presència d’estands de tots els productors de vi de la DO Costers del Segre. Els visitants podran adquirir vi als estands i també hi haurà espais per tastar la gastronomia de Lleida. La Asociación de la Ruta del Vino de Lleida, un ente integrado por 55 entidades, se presentó el pasado viernes a la Seu Vella con el principal objetivo de gestionar la ruta del vino, que está previsto que se ponga en marcha este mismo año, según se explicó durante el acto de presentación que contó con la presencia de diferentes alcaldes del territorio de Lleida y la Denominación de Origen Costers del Segre.
Integran inicialmente la nueva asociación 22 bodegas, 7 hoteles, 4 asociaciones, una enoteca, 15 restaurantes, los Ayuntamientos de Lleida, el Ayuntamiento de Isona i Conca Dellà, el Ayuntamiento de Talarn y el de Tremp, el Consejo Regulador DO Costers del Segre y la Oficina de Turismo de Lleida.
El alcalde de Lleida, Àngel Ros, que presidió la presentación, aseguró que la creación de la Ruta del Vino “es un reconocimiento al buen vino que se hace en Lleida, a la calidad de nuestros productos y una oportunidad para un conjunto de sectores, desde las bodegas a la restauración”.
El alcalde remarcó que con acciones como esta se apuesta por un nuevo turismo, por aquel turismo de calidad que promueve la cultura y la naturaleza en contraste al modelo de turismo de sol y playa.
La ruta del vino de Lleida está en proceso de certificación con el objetivo que se ponga en marcha este mismo año y supondrá una oferta integrada de recursos y servicios turísticos de interés de la zona vitivinícola de la DO Costers del Segre. El gasto mediano de los turistas que siguen las rutas del vino y el enoturismo es de unos 117 euros por día.
El impulso del enoturismo en Lleida tiene como objetivo desarrollar un turismo sostenible de alto nivel en todas las comarcas productoras de vino, que están situadas en la mitad sur de la provincia. Así como incrementar la actividad económica con nuevas actividades. De cara a las empresas, las rutas del vino y la potenciación del enoturismo suponen generar una nueva vía de ingresos complementarios para las Bodegas y un incremento en la cifra de negocio de Alojamientos, Restaurantes y tiendas.
Las Rutas del Vino de España son un producto turístico regulado por el la Administración pública y ACEVIN que requiere de la coordinación en la gestión de los sectores privado y público.
El Ayuntamiento de Lleida, como administración local de una zona con Denominación de Origen (DO Costers del Segre), ha liderado la implementación de la Ruta del Vino de Lleida.

Fiesta del vino novel

Una de las primeras acciones que emprende la Asociación de la Ruta del Vino de Lleida es la creación de la Fiesta del Vino novel el mes de octubre. Con esta celebración se reconvierte la fiesta de la vendimia, que se celebraba tradicionalmente en septiembre. La nueva fiesta se celebrará el 25 de octubre en los Camps Elisis de Lleida y contará con un espacio abierto con la presencia de estands de todos los productores de vino de la DO Costers del Segre. Los visitantes podrán adquirir vino a los estands y también habrá espacios para probar la gastronomía de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats