Menú lleidatà amb plats de caragols i arròs de bacallà a la Pallissa d,AlióMenú leridano con platos de caracoles y arroz de bacalao en la Pallissa d,Alió

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Lleida, l’Aplec i la cuina del caragol són el centre d’unes jornades que se celebren, fins al 29 de juliol, al restaurant la Pallissa d’Alió (Alt Camp). El xef lleidatà Antoni Rubies va assessorar l’equip de cuina de la Pallissa en l’elaboració del menú que es mantindrà durant tot el mes, mentre durin les jornades. Un menú format per tres plats diferents de caragols com a primer plat: a la gormanda, a la llauna i amb sobrassada i mel. Com a segon, arròs amb bacallà i caragols i les postres, a triar entre “tatin” de pera de Lleida i orelletes.
La inauguració de les jornades, que va comptar amb la participació del president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, Xavier Pérez, es va iniciar amb la projecció d’un audiovisual de l’Aplec que va donar lloc a una tertúlia al voltant de la festa lleidatana, el caragol i la seva gastronomia. Una tertúlia que es va perllongar durant el sopar, quan es va explicar també el fenomen de l’Aplec del Caragol i l’ambient generat per les cent colles. Els representants de l’Aplec i els regidors de Valls que van acudir a la presentació de les jornades de cuina lleidatana van bescanviar experiències i van estudiar futures col·laboracions.Lleida, el Aplec y la cocina del caracol son el centro de unas jornadas que se celebran, hasta el 29 de julio, en el restaurante la Pallissa de Alió (Alt Camp). El chef leridano Antoni Rubies asesoró al equipo de cocina de la Pallissa en la elaboración del menú que se mantendrá durante todo el mes, mientras duren las jornadas. Un menú compuesto por tres platos diferentes de caracoles como primer plato: a la gormanda, en la lata y con sobrasada y miel. Como segundo, arroz con bacalao y caracoles y los postres, a elegir entre “tatin” de pera de Lleida y orejitas.
La inauguración de las jornadas, que contó con la participación del presidente de la Federación de Peñas del Aplec del Caracol, Xavier Pérez, se inició con la proyección de un audiovisual del Aplec que dio lugar a una tertulia alrededor de la fiesta leridana, el caracol y su gastronomía. Una tertulia que se prolongó durante la cena, cuando se explicó también el fenómeno del Aplec del Caracol y el ambiente generado por las cien peñas. Los representantes del Aplec y los concejales de Valls que acudieron a la presentación de las jornadas de cocina leridana fueron intercambiar experiencias y estudiar futuras colaboraciones.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats