Menú de tast d’estiu al Patí Blau de PuigverdMenú de cata de verano en el Patí Blau de Puigverd

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Carme i Montserrat Esquerda Bosch lideren, des de Tots Sants de 2005, l’aventura de regentar un restaurant a Ponent, el Pati Blau (plaça Major 7, Puigverd de Lleida). Però el projecte d’aquestes “nouseduïdes” pel món de la cuina professional va més enllà de posar en marxa un restaurant. La Montserrart i la Carme han trobat en la cuina un benestar que contagien amb els seus plats.
Filles de Montserrat Bosch (Casa Murillo de Lleida), el menjar sempre ha estat present en la vida d’aquestes dues restauradores des del punt de vista professional, tot i que vocacionalment han arribat a la cuina amb aquest projecte.
L’establiment és generós en ambients sense grans dimensions. L’antiga casa pairal de la família alberga un menjador que dóna a dos patis, mentre que l’antic estable i el celler ofereixen dos espais ideals per a celebracions familiars i dinars d’empresa.
La cuina és saborosa i casolana i, a més de la carta habitual a preu tancat (24 euros), aquest dies d’estiu el Pati Blau també ofereix un menú de tast especial de 30 euros per taules completes amb dos vins diferents.
Timbals de gratinats de carbassó ecològic farcits de pollastre; crema de ceps i mascarpone; llom de bacallà amb samfaina de fruites, allioli i pinyons; galtes de porc amb salsa de mel i compota de poma; copa de meló, gelat de nata i llet de coco; i unes trufes de Malvasia són els sis tatstets que les germanes Esquerda ens recomanen per aquest estiu.
No es pot tancar una ressenya del Pati Blau de Puigvert sense fer referència al compromís de les germanes Esquerda amb l’agricultura (són membres del moviment slow food, potencien el consum de fruita, el café de comerç just…), amb diferents associacions de persones amb discapacitats, amb el Medi Ambient (asseguren que reciclen el 95% dels resíduus) i amb col·lectius de treball social. Una forma molt solidària d’entendre la cuina professional.Carme y Montserrat Esquerda Bosch lideran, desde Todos los Santos de 2005, la aventura de regentar un restaurante a Poniente, el Pati Blau (plaza Mayor 7, Puigverd de Lleida). Pero el proyecto de estas “nuevas seducidas” por el mundo de la cocina profesional va más allá de poner en marcha un restaurante. La Montserrart y Carme han encontrado en la cocina un bienestar que contagian con sus platos.
Hijas de Montserrat Bosch (Casa Murillo de Lleida), la comida siempre ha sido presente en la vida de estas dos restauradoras desde el punto de vista profesional, a pesar de que vocacionalmente han llegado a la cocina con este proyecto.
El establecimiento es generoso en ambientes sin grandes dimensiones. La antigua casa solariega de la familia alberga un comedor que da a dos patios, mientras que el antiguo establo y la bodega ofrecen dos espacios ideales para celebraciones familiares y comidas de empresa.
La cocina es sabrosa y casera y, además de la carta habitual a precio cerrado (24 euros), este días de verano el Pati Blau también ofrece un menú de cata especial de 30 euros para mesas completas con dos vinos diferentes.
Tambores de gratinados de calabacín ecológico rellenos de pollo; crema de ceps y mascarpone; lomo de bacalao con samfaina de frutas, allioli y piñones; mejillas de cerdo con salsa de miel y compota de manzana; copa de melón, helado de nata y leche de coco; y unas trufes de Malvasia son las seis catas que las hermanas Esquerda nos recomiendan por este verano.
No se puede cerrar una reseña del Pati Blau de Puigvert sin hacer referencia al compromiso de las germanas Esquerda con la agricultura (son miembros del movimiento slow food, potencian el consumo de fruta, el café de comercio justo…), con diferentes asociaciones de personas con discapacitados, con el Medio ambiente (aseguran que reciclan el 95% de los resíduos) y con colectivos de trabajo social. Una forma muy solidaria de entender la cocina profesional.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats