Mas Blanch i Jové, convenç els paladars més exigentsMas Blanch i Jové, convence a los paladares más exigentes

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

En tres anys, el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles s’ha posicionat en el món del vi català com un vi de terreny que parla del paisatge i ha conquistat els paladars més exigents com demostren les darreres puntuacions de Robert Parker o Guia Gourmets. L’equip d’aquest reconegut crític de vins dels EUA, considerat el gurú del vi, ha puntuat amb 91 punts sobre 100 els Saó Expressiu i Saó Blanc d’aquest celler de la Denominació d’Origen Costers del Segre, i amb altres 90 punts, el Saó Abrivat. Així els vins lleidatans han passat a estar entre els 30 millors vins espanyols amb un preu inferior als 25 dòlars americans, segons la revista Wine Advocate.
Sara Jové, responsable del celler familiar Mas Blanch i Jové, i el seu enòleg Antoni Coca, destaquen “la peculiaritat del sòl de les finques, la baixa pluviometria, l’alta insolació i l’important salt tèrmic entre el dia i la nit que permeten que, després d’un treball constant i minuciós a les vinyes, s’obtingui un producte d’excepcional qualitat”.
Tot i que el celler es va crear a l’any 2006, Sara Jové explica que “el projecte va néixer molt abans. Ja des de sempre els nostres orígens han estat lligats a la terra. Els nostres padrins han estat agricultors apassionats i ens han inculcat que la terra s’ha de cuidar, estimar i respectar. També ens han ensenyat a gaudir del vi, pura vida. I d’aquí ve la nostra il·lusió de crear un projecte essencial, pur i amb força.”
Les vinyes de Mas Blanch i Jové estan situades a la frontera ponent de Priorat, en una zona de muntanya, a més de 700 metres sobre el nivell del mar, i cadascun dels vins del celler s’envelleix en bótes de roure francès (70%) i americà (30%), principalment noves.
Mas Blanch i Jové també ha volgut aprofitar la xarxa de distribució per a comercialitzar l’oli de les seves oliveres que es ven sota la marca Òlim en ampolles de mig litre. Enguany s’han elaborat 1.700 ampolles d’oli procedent d’olives 100% arbequines, sota la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues.En tres años, la bodega Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles se ha posicionado en el mundo del vino catalán como un vino de terreno que habla del paisaje y ha conquistado los paladares más exigentes como demuestran las últimas puntuaciones de Robert Parker o Guía Gourmets. El equipo de este reconocido crítico de vinos de los EE.UU., considerado el gurú del vino, ha puntuado con 91 puntos sobre 100 los Saó Expressiu y Saó Blanc de esta bodega de la Denominación de Origen Costers del Segre, y con otros 90 puntos, el Saó Abrivat. Así los vinos leridanos han pasado a estar entre los 30 mejores vinos españoles con un precio inferior a los 25 dólares americanos, según la revista Wine Advocate.
Sara Jové, responsable de la bodega familiar Mas Blanch i Jové, y su enólogo Antoni Coca, destacan “la peculiaridad del suelo de las fincas, la baja pluviometría, el alta insolación y el importante salto térmico entre el día y la noche que permiten que, después de un trabajo constante y minucioso a las viñas, se obtenga un producto de excepcional calidad”.
A pesar de que la bodega se creó al año 2006, Sara Jové explica que “el proyecto nació mucho antes. Ya desde siempre nuestros orígenes han estado ligados a la tierra. Nuestros abuelos han sido agricultores apasionados y nos han inculcado que la tierra se tiene que cuidar, amar y respetar. También nos han enseñado a disfrutar del vino, pura vida. Y de aquí viene nuestra ilusión de crear un proyecto esencial, puro y con fuerza.”
Las viñas de Mas Blanch y Jové están situadas en la frontera poniente de Priorat, en una zona de montaña, a más de 700 metros sobre el nivel del mar, y cada uno de los vinos de la bodega se envejece en botas de roble francés (70%) y americano (30%), principalmente nuevas.
Mas Blanch y Jové también ha querido aprovechar la red de distribución para comercializar el aceite de sus olivos que se vende bajo la marca Òlim en botellas de medio litro. Este año se han elaborado 1.700 botellas de aceite procedente de olivas 100% arbequinas, bajo la Denominación de Origen Protegida Les Garrigues.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats