El cuiner basc Martín Berasategui ha aconseguit deixar la seva impremta en tots i cadascun dels establiments del grup de restauració que gestiona i porta el seu nom. Des del tradicional Bodegón Alejandro (casa natal dels seus pares al carrer Fermín Calbetón, 4 de Sant Sebastià) al Martín Berasategui de Lasarte (Loidi, 4), aquest gran restaurador també trasmet el seu tarannà a restaurants com el del Museu Guggenheim de Bilbo o el del Kursaal de Sant Sebastià, entre altres. Els pinxos del Kursaal, o las torrijas de tota la vida que es poden menjar al Bodegón són exemples de com pot haver un tipus de carta i producte per a cada establiment i moment, tenint en compte que el públic pot ser el mateix.
Durant la visita que vam fer al seu temple en Lasarte, aquest artista dels fogons va desitjar molts èxits a “Em ve de gust” així com ens va seduir amb una carta de temporada innovadora i original (arròs cremós amb cloïsses i pop, amanides de molls de verdures, rap, llobarro, un homenatge al porc ibèric, peus de porc…) però, sobretot, saborosa.
Una altre aspecte que sorprèn a Martín Berasategui és que, al contrari del que alguns puguin pensar, la carta no es fa nova cada any i cada plat porta l’any de creació a l’enunciat.
Durante la visita que hicimos a su templo en Lasarte, este artista de los fogones deseó muchos éxitos a “Em ve de gust” (Me apetece) así como nos sedujo con una carta de temporada innovadora y original (arroz cremoso con almejas y pulpo, ensaladas de migas de verduras, rape, lubina, un homenaje al cerdo ibérico, pies de cerdo…) pero, sobre todo, sabrosa.
Una otro aspecto que sorprende a Martín Berasategui es que, al contrario del que algunos puedan pensar, la carta no se hace nueva cada año y cada plato trae el año de creación en el enunciado.


Marta Porta assegura que ‘la conciliació és especialment difícil per la dona del vi’
Marta Porta Bleda, del celler Vall de Baldomar (DO Costers del Segre, subzona Artesa de Segre), veu com un dels aspectes més positius del sector