Martín Berasategui, un gran grup gastronòmic d’autorMartín Berasategui, un gran grupo gastronómico de autor

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El cuiner basc Martín Berasategui ha aconseguit deixar la seva impremta en tots i cadascun dels establiments del grup de restauració que gestiona i porta el seu nom. Des del tradicional Bodegón Alejandro (casa natal dels seus pares al carrer Fermín Calbetón, 4 de Sant Sebastià) al Martín Berasategui de Lasarte (Loidi, 4), aquest gran restaurador també trasmet el seu tarannà a restaurants com el del Museu Guggenheim de Bilbo o el del Kursaal de Sant Sebastià, entre altres. Els pinxos del Kursaal, o las torrijas de tota la vida que es poden menjar al Bodegón són exemples de com pot haver un tipus de carta i producte per a cada establiment i moment, tenint en compte que el públic pot ser el mateix.
Durant la visita que vam fer al seu temple en Lasarte, aquest artista dels fogons va desitjar molts èxits a “Em ve de gust” així com ens va seduir amb una carta de temporada innovadora i original (arròs cremós amb cloïsses i pop, amanides de molls de verdures, rap, llobarro, un homenatge al porc ibèric, peus de porc…) però, sobretot, saborosa.
Una altre aspecte que sorprèn a Martín Berasategui és que, al contrari del que alguns puguin pensar, la carta no es fa nova cada any i cada plat porta l’any de creació a l’enunciat.
El cocinero vasco Martín Berasategui ha conseguido dejar su imprenta en todos y cada uno de los establecimientos del grupo de restauración que gestiona y trae su nombre. Desde el tradicional Bodegón Alejandro (casa natal de sus padres en la calle Fermín Calbetón, 4 de San Sebastián) a Martín Berasategui de Lasarte (Loidi, 4), este gran restaurador también transmite su talante a restaurantes como el del Museo Guggenheim de Bilbo o el del Kursaal de San Sebastián, entre otros. Los pinchos del Kursaal, o las torrijas de toda la vida que se pueden comer al Bodegón son ejemplos de cómo puede haber un tipo de carta y producto para cada establecimiento y momento, teniendo en cuenta que el público puede ser el mismo.
Durante la visita que hicimos a su templo en Lasarte, este artista de los fogones deseó muchos éxitos a “Em ve de gust” (Me apetece) así como nos sedujo con una carta de temporada innovadora y original (arroz cremoso con almejas y pulpo, ensaladas de migas de verduras, rape, lubina, un homenaje al cerdo ibérico, pies de cerdo…) pero, sobre todo, sabrosa.
Una otro aspecto que sorprende a Martín Berasategui es que, al contrario del que algunos puedan pensar, la carta no se hace nueva cada año y cada plato trae el año de creación en el enunciado.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats