Lo Tall celebra el Sopar del Bisbe i recupera un banquet del 1760Lo Tall celebra la Cena del Obispo y recupera un banquete del 1760

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Associació Gastronòmica Lo Tall recuperarà aquesta nit un menú documentat al 1760 i que s’ha volgut denominar Sopar del Bisbe. Aquest pantagruèlic àpat ofert al Bisbe Auxiliar de Saragossa el 6 d’octubre de 1760 al seu pas per Lleida, després d’una estada a Eivissa, va ser recopilat al llibre “El Ayuntamiento de Lérida. Sus ceremonias, tradiciones y fiestas” i destaca per la gran quantitat de receptes que incorpora, un total d’onze plats i una desena de postres.
El banquet es realitza amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida a les instal·lacions del centre a la partida de La Caparrella. Comptarà am meló fred; sopa amb crosta d’ous, sucre i canyella; olla amb dues gallines; magre de porc amb tomàquets i pebrots; costelles de xai amb suc de perdiu; estofat de bou; perdius i conills barrejats; cassola de corder; colomins; freginat de corder; i rostit de cuixes de xai, gallines i amanida.
Per postres, el menú contempla raïm, pomes, formatge, olives de Caspe, confitura amb suc, crema i anís.
Amb un centenar de participants, entre socis i amics, Lo Tall aprofitarà aquest sopar per tancar els actes del X Aniversari que s’han realitzat durant l’any 2006. La Asociación Gastronómica Lo Tall recuperará esta noche un menú documentado al 1760 y que se ha querido denominar Cena del Obispo. Esta pantagruélica comida ofrecida al Obispo Auxiliar de Zaragoza el 6 de octubre de 1760 a su paso por Lleida, después de una estancia en Ibiza, fue recopilado al libro “El Ayuntamiento de Lérida. Sus ceremonias, tradiciones y fiestas” y destaca por la gran cantidad de recetas que incorpora, un total de once platos y una decena de postres.
El banquete se realiza con la colaboración de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida en las instalaciones del centro a la partida de La Caparrella. Contará con melón frío; sopa con costra de huevos, azúcar y canela; olla con dos gallinas; magro de cerdo con tomates y pimientos; costillas de cordero con zumo de perdiz; estofado de buey; perdices y conejos mezclados; cazuela de cordero; pichones; “freginat” de cordero; y asado de piernas de cordero, gallinas y ensalada.
De postres, el menú contempla uva, manzanas, queso, olivas de Caspe, confitura con zumo, crema y anís.
Con un centenar de participantes, entre socios y amigos, Lo Tall aprovechará esta cena para cerrar los actos del X Aniversario que se han realizado durante el año 2006.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats