La gastronomia dels Pirineus celebra la seva gran trobada a partir demà al Sud de França

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Edicion2019_1

El Congrés Gastronòmic ‘Hecho en los Pirineos’ ja escalfa els motors de la seva tercera edició. Després de les edicions del 2017 i 2019, celebrades a Osca, l’esdeveniment es traslladarà fins a les localitats franceses de Pau, Laruns i Tarbes, departaments dels Pirineus Atlàntics i d’Alts Pirineus. Del 19 al 22 de novembre, la gastronomia pirinenca tornarà a ser la gran protagonista en aquesta edició organitzada per l’AECT Pirineus – Pyrénées.

L’objectiu d’aquest projecte de cooperació transfronterera és afavorir el desenvolupament del territori a través de la gastronomia com a senyal d’identitat alhora que es potencia com a recurs turístic del Pirineu. La trobada d’aquest any combinarà l’exposició i la venda de productes locals a dos mercats oberts al públic amb activitats formatives per a les escoles d’hostaleria de la zona.

Així, el dia 19 a Pau i el 20 a Laruns, una quinzena de productors de la província d’Osca i dels departaments francesos de Hautes-Pyrénées i Pyrénées-Atlantiques tindran l’oportunitat de mostrar els seus productes davant del gran públic. Articles com oli d’oliva (Ecostean), safrà (Azafrán de Castilsabás), mel (Miel de Oz), embotits (Asociación de Fabricantes de Longaniza de Graus), fruits secs (Frutos secos Borén), vins (Bodega Almazor, Binomio Vins, Domaine Bayard), melmelades (Mimes), llegums (Biopalacin), sucs (Arilo Fruits), infusions i sals aromàtiques ecològiques (Les jardins d’Olha), formatge de cabra (Ferme de l’Encantada), espirulina (Spiruline des Hautes-Pyrénées ) i pa (Association Noste Pan) ompliran les parades dels espais ‘Halles de Pau’ i ‘Halles de Laruns’.

La formació té un pes específic en aquest congrés, de manera que les jornades del 21 i el 22 de novembre de ‘Hecho en los Pirineos’ es traslladarà fins a Tarbes, on tres xefs de renom, espanyols i francesos, donaran a una trentena d’alumnes de les escoles de cuina del sud de França i les altaragoneses San Lorenzo d’Osca i Guayente de Benasque la possibilitat de ser ambaixadors de la cuina pirinenca. Carmelo Bosque, xef del restaurant Lillas Pastia d’Osca (una estrella Michelin i un Sol Repsol); Eduardo Salanova, xef d’Espai N (una estrella Michelin); i Julien Bergua, xef d’Auberge des Aryelets (BIB gourmand de la Guia Michelin Gourmet) seran els encarregats d’impartir les masterclasses on elaboraran diferents plats utilitzant i posant en valor productes de la zona.

Una oportunitat única per reforçar el paper de la gastronomia, els productes locals i la restauració a banda i banda de la frontera, donant veu als productes locals i als qui els produeixen, els transformen, els adapten i realcen tot el seu potencial.

Plat elaborat pel chef Carmelo Bosque
Plat del chef Eduardo Salanova
Plat del chef Julen Bergua
Asociación de Fabricantes de Longaniza de Graus
Spiruline des Hautes-Pyrénées
Edició 2019 a Osca de “Hecho en los Pirineos”

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats