La FEHR ret homenatge a Irene España i altres setze restauradores de l’EstatLa FEHR rinde homenaje a Irene España y otros dieciséis restauradores del Estado

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El XIII Congrés Nacional d’Hostaleria, que se celebra a Mallorca des d’ahir, dia 12 d’abril i que finalitza demà, dia 14, ret avui un homenatge a la dona hostalera.
Així, la Federació Espanyola d’Hostaleria (FERH) ha seleccionat 17 dones professionals de la restauració per destacar la important tasca que, històricament, ha fet la dona en aquest sector. Lleida posarà la representant catalana d’aquest homenatge amb la figura d’Irene España (Casa Irene d’Arties).
Irene España s’inicià en l’hostaleria el 1971, servint menjars als turistes de la Vall d’Aran al menjador de casa seva. Amb el temps, el seu saber fer i l’excel·lent cuina li han servit per obrir Casa Irene, primerament com a fonda, per posteriorment passar a convertir-se en un dels millors restaurants de la zona.
L’escriptora mallorquina Carme Riera, autora d’obres com “Doce relatos de mujeres” i guardonada entre altres premis amb el Nacional de Narrativa, participarà en aquest homenatge destacant l’important paper de totes les dones que històricament han contribuït al manteniment de negocis familiars pel seu doble treball, el seu dia a dia al capdavant dels establiments, sense desatendre la família. El XIII Congreso Nacional de Hostelería, que se celebra en Mallorca desde ayer, día 12 de abril y que finaliza mañana, día 14, rinde hoy un homenaje a la mujer hostalera.
Así, la Federación Española de Hostelería (FERH) ha seleccionado 17 mujeres profesionales de la restauración para destacar la importante tarea que, históricamente, ha hecho la mujer en este sector. Lleida pondrá la representante catalana de este homenaje con la figura de Irene España (Casa Irene de Arties).
Irene España se inició en la hostelería el 1971, sirviendo comidas a los turistas de la Valle de Aran al comedor de su casa. Con el tiempo, su saber hacer y la excelente cocina le han servido para abrir Casa Irene, inicialmente como fonda, para posteriormente pasar a convertirse en uno de los mejores restaurantes de la zona.
La escritora mallorquina Carme Riera, autora de obras como “Doce relatos de mujeres” y galardonada entre otros premios con el Nacional de Narrativa, participará en este homenaje destacando el importante papel de todas las mujeres que históricamente han contribuido al mantenimiento de negocios familiares por su doble trabajo, su día a día al frente de los establecimientos, sin desatender la familia.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats