La Confraria del Cava s’agermana amb la DO Costers del SegreLa Cofradía del Cava se hermana con la DO Costers del Segre

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Les instal·lacions del celler Raimat, a Lleida, van ser divendres al vespre l’escenari de l’acte d’agermanament de la Confraria del Cava Sant Sadurní amb la Denominació d’Origen Costers del Segre i de la solemne cerimònia d’Investidura Primaveral en què es va investir el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural Joaquim Llena com a Confrare de Mèrit. Havent pronunciat el jurament de fidelitat al cava, Llena va declarar que “el cava i els vins de la DO Costers del Segre són una mostra de la competitivitat que el sector necessita avui per assumir el futur”.

La Confraria del Cava i la Denominació d’Origen Costers del Segre, representades pels seus presidents, Pere Bonet i Magí Raventós, van quedar agermanades moments abans, amb l’intercanvi simbòlic d’una ampolla màgnum de cava per una de vi, etiquetades especialment per a l’ocasió. Segons Magí Raventós, que també va ser investit Confrare de Mèrit, l’acte d’ahir va ser la “mostra oficial de l’amistat que ha existit sempre entre el cava i el vi DO Costers del Segre”. Per la seva banda, Pere Bonet, gran comanador del Consell Capitular de la Confraria del Cava, va destacar els valors que comparteix el cava i el vi de Costers del Segre: “talent, treball i tenacitat”.

La cerimònia d’Investidura Primaveral va reconèixer també l’estima pel cava de diverses personalitats il·lustres de terres lleidetanes com l’escaladora i model Araceli Segarra, que fa deu anys ja va ser investida Jove Dama Confrare d’Honor, la periodista i presentadora M. Pau Huguet, que va dedicar el nomenament als seus pares, també presents a l’acte, el capità de l’equip espanyol de la Copa Davis, Albert Costa, la cuinera Zaraida Cotonat, propietària del restaurant El Fogony de Sort, guardonat amb una estrella Michelin, i el president internacional de Relais & Chateaux, Jaume Tàpies, qui va comprometre’s a ser ambaixador del cava arreu dels 51 països on es troben els 460 establiments del grup.

Abans de les celebracions, els membres de la Confraria del Cava que es van desplaçar fins a Lleida, van fer parada al celler Castell del Remei on van visitar les instal·lacions i degustar alguns dels seus vins més exclusius. Després, de la mà del tècnic de les vinyes de Raimat, Josep Ramon Solans, els confrares també van recórrer part de les 2.400 hectàrees de vinyes de Raimat i les instal·lacions del celler piramidal, on després es va servir el sopar commemoratiu en què també hi assistí la regidora de Turisme de Lleida Montse Mínguez.

L’acte d’agermanament de divendres al vespre, que va ser el segon que celebra la Confraria del Cava després d’agermanar-se la primavera passada amb la DO Pla de Bages, va cloure amb el lliurament d’una placa d’agraïment de la Confraria del Cava a Magí Raventós, com amfitrió i representant de la família Raventós, propietària de Raimat. Las instalaciones de la bodega Raimat, en Lleida, fueron el viernes al atardecer el escenario del acto de hermanamiento de la Cofradía del Cava Santo Sadurní con la Denominación de Origen Costers del Segre y de la solemne ceremonia de Investidura Primaveral en que se invistió el consejero de Agricultura, Alimentación y Acción Rural Joaquim Llena como Cofrade de Mérito. Habiendo pronunciado el juramento de fidelidad al cava, Llena declaró que “el cava y los vinos de la DO Costers del Segre son una muestra de la competitividad que el sector necesita hoy para asumir el futuro”.

La Cofradía del Cava y la Denominación de Origen Costers del Segre, representadas por sus presidentes, Pere Bonet y Magí Raventós, quedaron hermanadas momentos antes, con el intercambio simbólico de una botella magnum de cava por una de vino, etiquetadas especialmente para la ocasión. Según Magí Raventós, que también fue investido Cofrade de Mérito, el acto de ayer fue la “muestra oficial de la amistad que ha existido siempre entre el cava y el vino DO Costers del Segre”. Por su parte, Pere Bonet, gran comanador del Consejo Capitular de la Cofradía del Cava, destacó los valores que comparte el cava y el vino de Costers del Segre: “talento, trabajo y tenacidad”.

La ceremonia de Investidura Primaveral reconoció también el aprecio por el cava de varias personalidades ilustres de tierras leridanas como la escaladora y modelo Araceli Segarra, que hace diez años ya fue investida Joven Dama Cofrade de Honor, la periodista y presentadora M. Pau Huguet, que dedicó el nombramiento a sus padres, también presentes al acto, el capitán del equipo español de la Copa Davis, Albert Costa, la cocinera Zaraida Cotonat, propietaria del restaurante El Fogony de Sort, galardonado con una estrella Michelin, y el presidente internacional de Relais & Chateaux, Jaume Tàpies, quién se comprometió a ser embajador del cava en todo los 51 países donde se encuentran los 460 establecimientos del grupo.

Antes de las celebraciones, los miembros de la Cofradía del Cava que se desplazaron hasta Lleida, hicieron parada en la bodega Castell del Remei donde visitaron las instalaciones y degustaron algunos de sus vinos más exclusivos. Después, de la mano del técnico de las viñas de Raimat, Josep Ramon Solans, los cofrades también recorrieron parte de las 2.400 hectáreas de viñas de Raimat y las instalaciones de la bodega piramidal, donde después se sirvió la cena conmemorativa en que también asistió la regidora de Turismo de Lleida Montse Mínguez.

El acto de hermanamiento de viernes al atardecer, que fue el segundo que celebra la Cofradía del Cava después de hermanarse la primavera pasada con la DO Pla de Bages, se cerró con la entrega de una placa de agradecimiento de la Cofradía del Cava a Magí Raventós, como anfitrión y representante de la familia Raventós, propietaria de Raimat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats