Gustum, un projecte liderat pel grup Leader Urgell-Pla d’Urgell i que té abast a les Terres de Lleida, Balears i País Basc, va unir el passat 26 de juny productors agroalimentaris i restauradors en el primer workshop que organitza. La Boscana (Bellvís) va acollir aquest mercat tancat per a productors i la jornada de formació per a tècnics especialitzats amb l’objectiu de potenciar les relacions entre uns i altres i promocionar, de manera efectiva, aquest tipus de productes vinculats al territori.
Les jornades matinals van estar conduïdes per Pep Palau (Fòrum Gastronòmic), i hi van assistir representants dels deu grups d’acció local que formen part del projecte Gustum. Es van donar eines per dissenyar i organitzar esdeveniments gastronòmics.
Al mercat, una representació d’establiments de productors locals van mostrar les elaboracions pròpies i les van donar a conèixer a la resta del sector. L’objectiu era establir vincles entre uns i altres i forjar un pont entre restauració i producció. Els 28 productors que van tenir presència en el workshop són: Bernau-Herbes de l’Urgell, La Tofonera, el Cadí, Formatgeria Mas d’Eroles, Formatgeria Serrat Gros, Melmelades Ple de bo, Mafriseu, piscifactoria de Tavascan, xolís d’Adons, Ca d’Antena, Vedella ecològica Brunec, formatgeria Puigcerver, pollastres ecològics de pagès de la Torre d’Erbull, Fruitalpuntbio, Conill com cal, Molí d’oli Gabriel Alsina, Mel ca l’Helena, Cal Peretó, Oleum Flumen, Cérvoles Celler, Carn Freixa, Cooperativa del Camp de Cervià, Cooperativa l’Olivera, Ibèric bosc del Siscar, Vinagres Badia, Pa de ronyó, Formatges Camps i Celler Analec.Gustum, un proyecto liderado por el grupo Leader Urgell-Pla d’Urgell y que tiene alcance a las Tierras de Lleida, Baleares y País Vasco, unió el pasado 26 de junio productores agroalimentarios y restauradores en el primer workshop que organiza. La Boscana (Bellvís) acogió este mercado cerrado para productores y la jornada de formación para técnicos especializados con el objetivo de potenciar las relaciones entre unos y otros y promocionar, de manera efectiva, este tipo de productos vinculados al territorio.
Las jornadas matinales estuvieron conducidas por Pep Palau (Foro Gastronómico), y asistieron representantes de los diez grupos de acción local que forman parte del proyecto Gustum. Se dieron herramientas para diseñar y organizar eventos gastronómicos.
En el mercado, una representación de establecimientos de productores locales mostraron las elaboraciones propias y las dieron a conocer al resto del sector. El objetivo era establecer vínculos entre unos y otros y forjar un puente entre restauración y producción. Los 28 productores que tuvieron presencia en el workshop son: Bernau-Hierbas del Urgell, La trufera, el Cadí, Quesería Mas d’Eroles, Quesería Serrat Gros, Mermeladas Pleno bueno, Mafriseu, piscifactoría de Tavascan, xolís de Adons, Ca de Antena, Ternera ecológica Brunec, quesería Puigcerver, pollos ecológicos de payés de la Torre de Erbull, Fruitalpuntbio, Conejo como es debido, Molino de aceite Gabriel Alsina, Mel es Helena, Cal Peretó, Oleum Flumen, Cérvoles Celler, Carne Freixa, Cooperativa del Camp de Cervià, Cooperativa del Olivo, Ibérico bosque del Siscar, Vinagres Badia, Pan de riñón, Quesos Campos y Bodega Analec.
Tros del Tossal 2021 de Cérvoles celler, Millor Vi de la DO Costers del Segre 2024
Missenyora 2022 de L’Olivera, Millor Monovarietal de Macabeu 2024 L’Olivera, Premi a la Millor Iniciativa Sostenible 2024 El monovarietal de syrah, Tros del Tossal 2021