Jaume Biarnes, d’El Taller d’El Bulli, profetitza una “cientificació” de la cuina per inventar nous platsJaume Biarnes, de El Taller de El Bulli, profetiza una “cientificación” de la cocina para inventar nuevos platos

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Jaume Biernes,tècnic d’El Taller d’El Bulli, va profetitzar una creixent “cientificació” de la cuina per tal d’inventar nous plats durant el desenvolupament d’una ponència que es va celebrar aquest dilluns, dia 30 de gener, a la Fundació la Caixa i va obrir argumentant que “la cuina és ciencia i el menjar, química”.
Per la seva banda, l’antropòleg i catedràtic de la Universitat de Barcelona (ODELA-UB), Jesús Contreras, va desmitificar la tecnificació que moltes pel·lícules de ciència ficció pronosticaven i va explicar com arribem a crear referents de cuina pròpia enmig del procés de globalització.
Així, la gastronomia va ser la protagonista dels “vespres de la ciència” que, sota diverses temàtiques, organitza la Fundació la Caixa al seu auditori de l’avinguda de Blondel de Lleida.
Jaume Biernes, técnico del Taller de El Bulli, profetitzó una creciente “cientificación” de la cocina para inventar nuevos platos durante el desarrollo de una ponencia que se celebró este lunes, día 30 de enero, a la Fundación la Caixa y abrió argumentando que “la cocina es ciencia y la comida, química”.
Por su parte, el antropólogo y catedrático de la Universitat de Barcelona (ODELA-UB), Jesús Contreras, desmitificó la tecnificación que muchas películas de ciencia ficción pronosticaban y explicó como llegamos a crear referentes de cocina propia en medio del proceso de globalización.
Así, la gastronomía fue la protagonista de los “anocheceres de la ciencia” que, bajo varias temáticas, organiza la Fundación la Caixa en su auditorio de la avenida de Blondel de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats