Interhélix i Fecoll presenten “Caragols, festa i gastronomia”Interhélix y Fecoll presentan “Caracoles, fiesta y gastronomía”

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Como Pomona

Como Pomona

“Caragols, festa i gastronomia” és el títol del nou llibre que van presentar l’Associació Interprofessional del Caragol de Criança (Interhélix) i la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll). L’acte va tenir lloc ahir, dilluns 23 de març, a la seu de les penyes lleidatanes. Aquesta obra, que ha comptat amb el patrocini del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, s’ha editat en castellà i català i inclou les claus sobre la criança d’aquests animals, així com explica els trets més significatius de la festa lleidatana de l’Aplec del Caragol. Però el plat fort del llibre, mai millor dit, són les 39 receptes de caragols que signen reconeguts xefs com Ferran Adrià, (El Bulli) Carme Ruscalleda (Sant Pau), Juan Mari i Helena Arzak, Martín Berasategui, Pedro Subijana (Akelare), Santi Santamaria (Racó de can Fabes), Joan Roca (Celler de can Roca); o altres restauradors de Lleida i de la resta d’Espanya.
Caragols picants amb xocolata, caragols sobre liquen de fongs i algues, ous de caragol amb caragols i rossinyols o sopa d’herbes fresques amb agràs, caragols i carreroles s’alternen amb receptes tan tradicionals com caragols a la gormanda, a la llauna o amb samfaina. Amanides, rissotos i tot tipus de combinacions amb bacallà, conill o peus de porc són altres les recomanacions d’aquests cuiners.
La Fecoll i Interhélix presentaran aquest llibre per tot Espanya durant el Caragol Tour 2009, que comença el proper dilluns, dia 30 de març, a Còrdova i que visitarà les ciutats de Saragossa, Madrid, Barcelona i Sant Sebastià.“Caracoles, fiesta y gastronomía” es el título del nuevo libro que presentaron la Asociación Interprofesional del Caracol de Crianza (Interhélix) y la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll). El acto tuvo lugar ayer, lunes 23 de marzo, a la sede de las peñas leridanas. Esta obra, que ha contado con el patrocinio del Ministerio de Medio ambiente y Medio Rural y Marino, se ha editado en castellano y catalán e incluye las claves sobre la crianza de estos animales, así como explica los aspectos más significativos de la fiesta leridana del Aplec del Caracol. Pero el plato fuerte del libro, nunca mejor dicho, son las 39 recetas de caracoles que firman reconocidos chefs como Ferran Adrià, (Lo HiervaEl Bulli) Carme Ruscalleda (Sant Pau), Juan Mari y Helena Arzak, Martín Berasategui, Pedro Subijana (Akelare), Santi Santamaria (Racó de can Fabes), Joan Roca (Celler de can Roca); u otros restauradores de Lleida y del resto de España.
Caracoles picantes con chocolate, caracoles sobre liquen de hongos y algas, huevos de caracol con caracoles y ruiseñores o sopa de hierbas frescas con agras, caracoles y “carreroles” se codean con recetas tan tradicionales como caracoles a la gormanda, a la llauna o con samfaina. Ensaladas, rissotos y todo tipos de combinaciones con bacalao, conejo o pies de cerdo son otros las recomendaciones de estos cocineros.
La Fecoll y Interhélix presentarán este libro por toda España durante el Caracol Tour 2009, que empieza el próximo lunes, día 30 de marzo, en Córdoba y que visitará las ciudades de Zaragoza, Madrid, Barcelona y San Sebastián.

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

La primavera para taula a Lleida

Els restaurants de la capital de Ponent estrenen les cartes de temporada per assaborir la Pasqua més autèntica. Turisme de Lleida ofereix un acurat programa