Els grans de la cuina, al Fòrum Gastronòmic’10 de SantiagoLos grandes de la cocina, en el Fórum Gastronómico’10 de Santiago

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Les millors figures internacionals i estatals mostraran el seu art culinari al proper Fòrum Gastronòmic 2010.
El millor cuiner del món, Ferran Adrià, estarà present el primer dia del Congrés professional, el dilluns 22 de febrer. Considerat una de les deu persones més innovadores i influents del món i guardonat amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant El Bulli, Adrià reflexionarà sobre l’actualitat del sector de la gastronomia en un dels Diàlegs. Aquest serà el segon any que participarà al Fòrum de Santiago, ja que també va ser present en la primera edició a la ciutat galega l’any 2008.
Però no serà l’únic posseïdor de la màxima distinció atorgada per la Guia Michelin que visitarà el Recinte Firal d’Amio. Els ger-mans Roca del recentment distingit El Celler de Can Roca protagonitzaran dues sessions: Joan mostrarà el seu saber fer als fogons en un dels tallers (dimecres 24) i Josep ho farà en un taller del Fòrum Vi (dimarts 23).
Si bé el Fòrum començarà dissabte a la ciutat, serà de dilluns a dimecres que tindrà lloc el Congrés professional a Amio.
El dilluns, en el marc del Fòrum Dolç, actuaran quatre asos de la pastisseria: el mestre xocolater Ramon Morató; Jordi Butron, creador de l’Espai Sucre, primer restaurant de postres; Ernst Knam, sastre milanès de l’alta cuina dolça, i el danès Jakob Mielcke.
Per altra banda, també hi serà present la cuina moderna gallega, representada per Pedro Roca i per l’especialista en boví Flavio Morganti. Els bascos Pedro i Aitor Arregui, dels restaurant Elkano, mostraran el seu art davant les graelles.
L’islandès instal·lat a Londres Agnar Sverisson i el portuguès Antonio Vieira completen el cartell de dilluns.
El dimarts se celebrarà el Fòrum Vi, on a més del sumiller Josep Roca, oferiran sessions relacionades amb el sector l’especialista en Vins de Xeres Jesús Barquín, els germans gallecs Xosé y Xoán Cannas del Grup Nove que ens sorprendran amb la fusió de cuina i vi, i l’especialista Antonio Portela.
El mateix dimarts, a banda del Fòrum Vi, també actuaran: Marcelo Tejedor i Héctor López; l’avantguardista Eneko Atxa, que protagonitzarà un taller sol i una ponència al costat del xef del Guggenheim de Bilbao, Josean M. Alija, i el president de l’Slow Food Espanya, Mariano Gómez. José Antonio Campoviejo i Pedro i Marcos Moran aproparan la cuina asturiana als assistents. A més, el francès Nicolas Magie mostrarà la cuina de la lamprea fora de Galícia. Per últim, la coneguda i controvertida periodista gastronòmica Alice Feiring serà un dels noms que participaran en el Diàleg de la jornada.
Dimecres s’obre amb una sessió on Jean Marie Baudic i Pepe Solla uniran la cuina atlàntica de la Bretanya i Galícia. El japonès instal·lat a Nova York, Sotohiro Kosugi, el polifacètic portuguès Chakall, la cuina escandinava de Mads Refslund i els belgues Bernard Lahousse i Peter Coucquyt, difusors del Food Pairing, oferiran tallers i ponències en el dia més internacional del Fòrum 2010.
Jaume Estruch i Josep de Haro tractaran sobre les experiències sensorials vinculades a la cuina. Els catalans Sergi i Javier Torres oferiran un taller i els gallecs Alfonso González i María Varela una ponència, a l’igual que el també gallec Javier Olleros del restaurant A Culler de Pau.
El Fórum Gastronòmic Santiago 2010 es un esdeveniment que promou l’Ajuntament de Santiago, l’Associació Hosteleria Compostela i la Cambra de
Comerç i està organitzat per Turismo de Santiago i Pep Palau, von Arend & Associats. Entre els patrocinadors institucionals hi són la Conselleria do Medio Rural de la Xunta, la Diputació de A Corunya i el Consorci de Santiago.Las mejores figuras internacionales y estatales mostrarán su arte culinario en el próximo Foro Gastronómico 2010.
El mejor cocinero del mundo, Ferran Adrià, estará presente el primer día del Congreso profesional, el lunes 22 de febrero. Considerado una de las diez personas más innovadoras e influyentes del mundo y galardonado con tres estrellas Michelin por su restaurante El Bulli, Adrià reflexionará sobre la actualidad del sector de la gastronomía en uno de los Diálogos. Este será el segundo año que participará al Foro de Santiago, puesto que también fue presente en la primera edición en la ciudad gallega en 2008.
Pero no será el único poseedor de la máxima distinción otorgada por la Guía Michelin que visitará el Recinto Ferial de Amio. Los hermanos Roca del recientemente distinguido El Celler de Can Roca protagonizarán dos sesiones: Joan mostrará su saber hacer a los fogones en uno de los talleres (miércoles 24) y Josep lo hará en un taller del Foro Vino (martes 23).
Si bien el Foro empezará sábado en la ciudad, será de lunes a miércoles que tendrá lugar el Congreso profesional a Amio.
El lunes, en el marco del Foro Dulce, actuarán cuatro ases de la pastelería: el maestro chocolatero Ramon Morató; Jordi Butron, creador del Espai Sucre, primer restaurante de postres; Ernst Knam, sastre milanés del alta cocina dulce, y el danés Jakob Mielcke.
Por otro lado, también estará presente la cocina moderna gallega, representada por Pedro Roca y por el especialista en vacuno Flavio Morganti. Los vascos Pedro y Aitor Arregui, de los restaurantes Elkano, mostrarán su arte ante las parrillas.
El islandés instalado en Londres Agnar Sverisson y el portugués Antonio Vieira completan el cartel del lunes.
El martes se celebrará el Foro Vino, donde además del sumiller Josep Roca, ofrecerán sesiones relacionadas con el sector el especialista en Vinos de Jerez Jesús Barquín, los hermanos gallegos Xosé y Xoán Cannas del Grupo Nove que nos sorprenderán con la fusión de cocina y vino, y el especialista Antonio Portela.
El mismo martes, además del Foro Vino, también actuarán: Marcelo Tejedor y Héctor López; el vanguardista Eneko Atxa, que protagonizará un taller solo y una ponencia junto al chef del Guggenheim de Bilbao, Josean M. Alija, y el presidente del Slow Food España, Mariano Gómez. José Antonio Campoviejo y Pedro y Marcos Moran acercarán la cocina asturiana a los asistentes. Además, el francés Nicolas Magie mostrará la cocina de la lamprea fuera de Galicia. Por último, la conocida y controvertida periodista gastronómica Alice Feiring será uno de los nombres que participarán en el Diálogo de la jornada.
Miércoles se abre con una sesión donde Jean Marie Baudic y Pepe Solla unirán la cocina atlántica de la Bretaña y Galicia. El japonés instalado en Nueva York, Sotohiro Kosugi, el polifacético portugués Chakall, la cocina escandinava de Mads Refslund y los belgas Bernard Lahousse y Peter Coucquyt, difusores del Food Pairing, ofrecerán talleres y ponencias en el día más internacional del Foro 2010.
Jaume Estruch y Josep de Haro tratarán sobre las experiencias sensoriales vinculadas a la cocina. Los catalanes Sergi y Javier Torres ofrecerán un taller y los gallegos Alfonso González y María Varela una ponencia, al igual que el también gallego Javier Olleros del restaurante A Culler de Pau.
El Fórum Gastronómico Santiago 2010 es un acontecimiento que promueve el Ayuntamiento de Santiago, la Asociación Hostelería Compostela y la Cámara de comercio y está organizado por Turismo de Santiago y Pep Palau, von Arend & Associats. Entre los patrocinadores institucionales estan la Conselleria do Medio Rural de la Xunta, la Diputación de A Corunya y el Consorcio de Santiago.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats