El mural d’Iglesias folra la sala de botes de Mas Blanch i JovéEl mural de Iglesias forra la sala de botas de Mas Blanch i Jové

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

El celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles té previst desmuntar durant el migdia d’avui, dimarts dia 21 de maig, el mural que l’artista borgenc Gregorio Iglesias ha estat pintant a les seves vinyes, des del passat 22 de març.
El mural de 60 metres de llargada i 6 d’amplada, opta al Rècord Guiness de l’obra més gran pintada a l’aire lliure i folrarà les parets de la sala de bótes del celler, segons han informat els responsables del mateix.
Mas Blanch i Jové continua apostant per l’art i alimentant la seva Vinya dels Artistes ideada pel seu amic, el pintor Josep Guinovart, i en la que ja han participat artistes com el músic Carles Santos o l’escultor Esteve Casanoves.
En aquesta ocasió, ha estat el pintor de les Borges Blanques, Gregorio Iglesias Mayo l’encarregat de retre el seu propi homenatge al món de la vinya i el vi. Per fer-ho, durant dos mesos, Iglesias ha anat pintant de dia i de nit amb canyes de bambú i branques per imprimir-hi el paisatge garriguenc amb acrílics, tintes xineses i aigua. L’obra, anomenada Entre el cel i la terra, ha adquirit el volum del terreny en absorbir durant aquestes setmanes la humitat, la pluja, la neu o les petjades de la gent i també ha captat la interacció dels visitants amb l’artista i la seva obra.
El celler fou dissenyat per Guinovart i compta amb vàries obres de l’artista, la més impressionant, el mural de 10,5 metres In Vino Veritas que fou la seva última gran obra i es troba permanentment exposada a la sala de tasts.
A més, enmig de la Vinya dels Artistes es pot veure l’amfiteatre i la Cabana del Guino, a més de vàries escultures com La Sargantaneta de Carles Santos, La llum planant damunt la terra d’Esteve Casanoves, i l’Orgue de camp, també de Guinovart.

La bodega Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles tiene previsto desmontar durante el mediodía de hoy, martes día 21 de mayo, el mural que el artista borgenc Gregorio Iglesias ha estado pintando en sus viñedos, desde el pasado 22 de marzo .
El mural de 60 metros de largo y 6 de ancho, opta al Récord Guiness de la mayor obra pintada al aire libre y forrará las paredes de la sala de barricas de la bodega, según informaron los responsables del mismo.
Mas Blanch i Jové continúa apostando por el arte y alimentando su Viñedo de los Artistas ideada por su amigo, el pintor Josep Guinovart, y en la que ya han participado artistas como el músico Carles Santos o el escultor Esteve Casanoves.
En esta ocasión, ha sido el pintor de las Borges Blanques, Gregorio Iglesias Mayo el encargado de rendir su propio homenaje al mundo de la viña y el vino. Para ello, durante dos meses, Iglesias ha ido pintando de día y de noche con cañas de bambú y ramas para imprimirle el paisaje garriguense con acrílicos, tintas chinas y agua. La obra, llamada Entre el cielo y la tierra, ha adquirido el volumen del terreno en absorber durante estas semanas la humedad, la lluvia, la nieve o las huellas de la gente y también ha captado la interacción de los visitantes con el artista y su obra.
La bodega fue diseñado para Guinovart y cuenta con varias obras del artista, la más impresionante, el mural de 10,5 metros In Vino Veritas que fue su última gran obra y se encuentra permanentemente expuesta en la sala de catas.
Además, en medio de la Viña de los Artistas se puede ver el anfiteatro y la Cabaña del Guino, además de varias esculturas como La Sargantaneta de Carles Santos, La luz planeando sobre la tierra de Esteve Casanoves, y el Órgano de campo , también de Guinovart.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats