El formatge i el peix, protagonistes del Saló de Gourmets de MadridEl queso y el pescado, protagonistas del Salón de Gourmets de Madrid

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Una selecció de 50 formatges artesans espanyols –seleccionats per José Luis Martín i oferts per les elaboradores– participaran en el X Túnel del Formatge del XXIV Saló de Gourmets, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril, al recinte firal de Madrid (IFEMA). Formatges de llet de vaca, cabra, ovella i mixtes. Múltiples textures (licuada, tova, semitova, semidura i dura); els diferents graus de maduració –des dels tendres de dues setmanes, als formatges guarits de dos anys. Cada formatge disposarà de la seva fitxa informativa que inclou una anàlisi sensorial i suggeriments de degustació. El tall i la preparació de les taules de formatge es realitzarà davant el públic. Es tracta d’una ocasió única per a conèixer i assaborir els grans formatges artesans d’Espanya. D’altra banda, en rigorosa exclusiva per al Taller dels Sentits Gourmets, el FROM –ens regulador de la pesca i els productes del mar– recrearà en aquesta edició la bocana d’un port pesquer i una llotja de peix. Els visitants podran conèixer la localització dels bancs de pesca, la sostenibilitat del mar, la grandària adequada de les peces, a més de consells pràctics sobre com netejar, tallar i cuinar les diferents espècies que es comercialitzen en els nostres mercats.
Un espectacle que convida a conèixer l’apassionant món marí. El Pescador (on i amb quins arts es capturen les peces), el Peixater (neteja i tall) i el Restaurador (apetitoses receptes de peix) seran els diferents tallers dirigits a la població infantil i juvenil desenvolupats pel FROM en el Taller dels Sentits Gourmets. Una selección de 50 quesos artesanos españoles –seleccionados por José Luis Martín y ofrecidos por las elaboradoras– participarán en el X Túnel del Queso del XXIV Salón de Gourmets, que tendrá lugar del 12 al 15 de abril, al recinto ferial de Madrid (IFEMA). Quesos de leche de vaca, cabra, oveja y mixtas. Múltiples texturas (licuada, blanda, semitova, semidura y dura); los diferentes grados de maduración –desde los tiernos de dos semanas, a los quesos curados de dos años. Cada queso dispondrá de su ficha informativa que incluye un análisis sensorial y sugerencias de degustación. El corte y la preparación de las mesas de queso se realizará ante el público. Se trata de una ocasión única para conocer y saborear los grandes quesos artesanos de España. Por otro lado, en rigurosa exclusiva para el Taller de los Sentidos Gourmets, el FROM –ente regulador de la pesca y los productos del mar– recreará en esta edición la bocana de un puerto pesquero y un palco de pescado. Los visitantes podrán conocer la localización de los bancos de pesca, la sostenibilidad del mar, el tamaño adecuado de las piezas, además de consejos prácticos sobre como limpiar, cortar y cocinar las diferentes especies que se comercializan en nuestros mercados.
Un espectáculo que invita a conocer el apasionante mundo marino. El Pescador (donde y con qué artes se capturan las piezas), el Peixater (limpieza y corte) y el Restaurador (apetitosas recetas de pescado) serán los diferentes talleres dirigidos a la población infantil y juvenil desarrollados por el FROM en el Taller de los Sentidos Gourmets.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats