DO EmpordàDO Empordà

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

A la Denominació D’Origen Empordà predominen els rosats elaborats amb carinyena, garnatxa negra i lledoner. Són fruitats, frescos, moderats i molt gustosos. Els negres s’elaboren amb garnatxa o cabernet sauvignon, són fruitats i lleugers. Els blancs, elaborats amb macabeu, parellada, xarel·lo, chardonnay, garnatxa blanca i, fins i tot, garnatxa negra o carinyena, són frescos i saborosos. La garnatxa de l’Empordà és un vi dolç excepcional, típic de la zona, càlid i sedós.
El mar i la muntanya formen un paisatge de duresa harmònica, on la vinya creix a menys d’un pam de terra per evitar que la tramuntana se l’endugui.
El clima és mediterrani, amb influències de vents humits del sud i freds del nord, hiverns moderats i estius calorosos però atemperats per les brises.En la Denominación De Origen Empordà predominan los rosados elaborados con cariñena, garnacha negra y almez. Son afrutados, frescos, moderados y muy sabrosos. Los negros se elaboran con garnacha o cabernet sauvignon, son afrutados y ligeros. Los blancos, elaborados con macabeo, parellada, xarel·lo, chardonnay, garnacha blanca e, incluso, garnacha negra o cariñena, son frescos y sabrosos. La garnacha de l’Empordà es un vino dulce excepcional, típico de la zona, cálido y sedoso.
El mar y la montaña forman un paisaje de dureza armónica, donde la viña crece a menos de un palmo de tierra para evitar que la tramuntana se lo lleve.
El clima es mediterráneo, con influencias de vientos húmedos del sur y fríos del norte, inviernos moderados y veranos calurosos pero atemperados por las brisas.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats