Descobridors “casuals” dels vins de verema tardana SpätleseDescubridores “casuales” de los vinos de vendimia tardía Spätlese

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Els coneguts com vins de verema tardana Spätlese, van ser descoberts per casualitat a Johannisberg el 1775, quan el correu que portava l’ordre d’iniciar la verema va arribar amb setmanes de retard.

A part dels vins de la terra (Landwein) o els que diem “de taula” (Deutsche Tafelwein), els vins de qualitat d’Alemanya es classifiquen pel punt de maduració del raïm en el moment de la verema. Així els Qualitätswein mit Prädikat (QmP) poden ser Kabinet, els de verema amb un grau de sucre mínim; Spätlese, els de verema més tardana; Auslese, dolços amb part del raïm afectat per brotitis; Beerenauslee (BA), molt dolç amb la major part del raïm amb brotitis; Eiswein, el famosos vins de gel elaborats amb raïm congelat de forma natural a la vinya; i els Trockenbeerenauslese (TBA), molt dolços i fets només amb raïm amb brotitis.

Los conocidos como vinos de vendimia tardía *Spätlese, fueron descubiertos por casualidad a *Johannisberg el 1775, cuando el correo que traía la orden de iniciar la vendimia llegó con semanas de retraso.

Aparte de los vinos de la tierra (*Landwein) o los que decimos “de mesa” (Deutsche Tafelwein), los vinos de calidad de Alemania se clasifican por el punto de maduración de la uva en el momento de la vendimia. Así los Qualitätswein mit Prädikat (QmP) pueden ser Kabinet, los de vendimia con un grado de azúcar mínimo; Spätlese, los de vendimia más tardía; Auslese, dulces con parte de la uva afectada por brotitis; Beerenauslee (BA), muy dulce con la mayor parte de la uva con brotitis; Eiswein, el famosos vinos de hielo elaborados con uva congelada de forma natural a la viña; y los Trockenbeerenauslese (TBA), muy dulces y hechos sólo con uva con brotitis.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats