Curs sobre el menjar i el beure de l’època romana a GuissonaCurso sobre la comida y la bebida de la época romana en Guissona

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La població de Guissona va acollir un curs de divulgació sobre el menjar i el beure a l’època antiga el passat dimecres, 11 de juliol, a les 8 del vespre, en el marc dels “Capvespres a la romana”.
Aquest fou un curs de dues hores, amb una part teòrica i una altra de pràctica sobre l’alimentació i els usos i les formes a l’entorn del menjar en el món antic adreçat al públic en general.
En aquesta activitat, a més de parlar de diferents escrits clàssics, d’arqueologia i de receptaris antics, també es van presentar herbes i condiments i es van preparar receptes romanes com són els ciceris, el moretum, l’epityrum, mel cum papaver germinis, panis cum oleo in salibus apicianis condito, panis, defrutum cun caseo, persica mala i begudes com vinum rosaceum, aqua mulsa, mustum, aqua.
El grup Kuanum fou l’encarregat de presentar aquest curs a una vintenta de persones que s’hi van inscriure i van poder gaudir d’un espai de recreació ludicodidàctica sobre el menjar en època romana.
Una mostra d’aquestes receptes es va presentar en directe, el dijous al matí i des del parc arqueològic de Guissona, al programa Els Matins del canal autonòmic TV3.
La población de Guissona acogió un curso de divulgación sobre la comida y la bebida en la época antigua el pasado miércoles, 11 de julio, a las 8 del anochecer, en el marco de los “Atardeceres a la romana”.
Este fue un curso de dos horas, con una parte teórica y otra de práctica sobre la alimentación y los usos y las formas en el entorno de la comida en el mundo antiguo dirigido al público en general.
En esta actividad, además de hablar de diferentes escritos clásicos, de arqueología y de recetarios antiguos, también se presentaron hierbas y condimentos y se prepararon recetas romanas como son los ciceris, el moretum, el epityrum, mel cum papaver germines, panis cum oleo in salibus apicianis condito, panis, defrutum cun caseo, persica mala y bebidas como vinum rosaceum, aqua mulsa, mustum, aqua.
El grupo Kuanum fue el encargado de presentar este curso a una veintena de personas que se inscribieron y pudieron disfrutar de un espacio de recreación ludico-didáctica sobre la comida en época romana.
Una muestra de estas recetas se presentó en directo, el jueves por la mañana y desde el parque arqueológico de Guissona, al programa Las Mañanas del canal autonómico Tv3.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats